Kogukonna oma ajaleht

Muraste külaseltsil on seljataga kaks põnevat kogemust pakkunud hooaega – kahe aasta jooksul andsime välja kaheksa numbrit oma koduküla elu kajastavat ajalehte „Meie Muraste“. Ikka selleks, et Eesti suurima küla inimesed märkaksid veelgi enam kogukonnas toimuvat, et küla poleks pelgalt anonüümne pealinnalähedane magala.

Esimest lehenumbrit kokku pannes oli toimetusel väike kartus – kas meil on teemasid ning kas jagub kirjutajaid? Mure oli asjatu. Väga head tagasisidet said Val Rajasaare looduslood ja Eda Mamontovi ajaloojutud koos lugusid illustreerinud Guido Eesmaa erakogust pärit fotodega. Innustas ka uuringufirma Faktum & Ariko poolt läbi viidud Harku valla elanike rahulolu uuringu üks tähelepanek: Muraste kandis peetakse külaseltsi tegevust vägagi oluliseks – koguni 72% vastanutest arvas nii. Suurt elevust tekitas Muraste ettevõtjate erinumbri koostamine.

Kirjutamine-toimetamine oli külaelule kohaselt õhina-ja tuhinapõhine; oskajamate abi kasutasime vaid küljendamisel-kujundamisel ja trükkimisel: sellegi töö tegid meie küla ja valla ettevõtjad.

800 eksemplarise tiraažiga ja igasse Muraste postkasti jõudnud ajalehte rahastas projekti „Kogukonna hääl kajama“ raames siseministeerium (KOP 2014 kevadvoor) ja ajaleht “Meie Muraste” rahandusministeerium  (KOP 2015 kevadvoor) kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest. Kellel huvi, saab lehenumbreid sirvida Harku valla raamatukogudes ja Muraste kogukonnakeskuses.