Mototriali noored tegid avastardi Murastes

Möödunud laupäeval, 7. mail sai teoks midagi enneolematut Eesti mototriali ajaloos, kui võistlushooaega alustasid noorimad võistlejad klassides Green ja Green 2.

Eesti Meistrivõistluste esimene etapp toimus Soomes, kuid mitmetel erinevatel põhjustel otsustati noorimatele võistlejatele korraldada avaetapp siiski Eestis ja nii saigi esmakordselt teoks võistlus, kus omavahel võtsid mõõtu vaid 4-8 aastased võistlejad!Muraste_Green_trial_osalejad_foto_Martin_Hallik_800 (1)

Võistluspaigaks sai valitud Murastes asuv karjäär, mis oma maastiku iseärasuse ning looduskaunidusega sobis võistluseks lausa ideaalselt. Ilm soosis nii noori võistlejaid, nende vanemaid kui ka rõõmsalt kaasaelavaid pealtvaatajaid. Rajad olid piisavalt rasked ning mõlemad võistlusklassid pakkusid vahvatele triali poistele ja tüdrukutele parajalt pinget ning eneseületamist. Võistlustulle asus kokku 20 sportlast, kellest noorim vaid 4aastane.

Klassis Green2 osales 9 võistlejat. Esikoha saavutas Otto Truu (Oset), teiseks tuli Laureen Lootus (Oset) ja kolmanda koha võitles välja Terek Tuvi (Oset). Päeva tugevamas klassis Green osales 11 võistlejat. Esikohale tuli Sebbastian Ebber (Mecatecno), teiseks tuli Osetil sõitev Ats Paavel ja kolmanda koha saavutas Uku Jaan Kübarsepp (Oset).

Lisaks osalejaterohkusele oli meeldiv näha, et võistlustules oli ka viis tüdrukut, mis annab lootust, et andekale trialistile Keity Meierile on kasvamas tubli järelkasv!

Eesti MV II ja III etapp toimub 4. ja 5. juunil Tapal, seekord stardivad koos nii suured kui ka väikesed võistlejad ja ootame ka rohket välisosalust Soomest ja Lätist. Tulge kaasaelama ja omadele pöialt hoidma! Täname kõiki harrastajaid, kohtunikke ja hooaja toetajaid, klubi MC Panter meeskonda, Muraste Külaseltsi, Harku Valda, Hartwall Jaffat ning Akud ja Patareid! Täname ka Velt Motocenterit, kes pakkus silmailu Beta mootorrataste esitlusega!

Tekst: Toomas Gutman
Foto: Martin Hallik