Murases oli edukas projektiaasta.

Lõppev 2016. aasta oli Muraste külaseltsi projektimeeskonnale vägagi tulemuslik.

Aasta alguses saime teate riigieelarvelise eraldise kohta projektile „Turvaline Muraste“, mille toel käivad hetkel veel viimased tegevused kodukülla viie turvakaamera paigaldamisel ja turvameeskonna moodustamisel.

Hiljaaegu tuli rõõmustav teade Muraste rulapargi rajamise rahastamiseks tehtud ettepaneku kohta LEADER-meetme vahenditest. Tegemist on mahuka, ligemale 80 000 euro suuruse investeeringuga, millest 10% -lise omaosaluse panustab Harku vald.

Head tuge piirkonna arengusse on tänavu taas pakkunud kohaliku omaalgatuse programm (KOP). Kevadvooru kogukonna arengu meetmest saime rahastuse projektile „Värske pilk tulevikku ehk Muraste küla arengukava“. Kolme kaasamisseminari ja mitmete töötubade arutelude tulemusel on arengudokumenti lisandumas palju uusi ja värkseid mõtteid tegusa kogukonna loomiseks ja kodukandi identiteedi tugevdamiseks.

KOP-i sügisvoor tõi elukeskkonna ja kogukonnateenuste arendamise meetmest rahastuse projektile „Muraste valguspark“. Tegemist on valgustehnika soetusega,  mis annab laialdasema võimaluse korraldada kontserte, teatriõhtuid ja muid lavavalgustust eeldavaid üritusi nii külaseltsil, koolil kui kogukonnal.  Kaht viimast projekti rahastab rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.kkk

 

 

Avaldatud 29. nov 2016