Fa Stuudios loome väärtust

Harku vallas tegutsev muusika- ja kunstihuvilisi ühendav MTÜ Fa Stuudio täiendas oma pillivaramut, et veelgi avardada võimalusi muusikaga tegelemiseks.

Juba neljandat hooaega tegutseb Harku vallas (ja teist hooaega Muraste kogukonnakeskuses) muusika- ja kunstihuvilisi lapsi ning nende vanemaid ühendav mittetulundusühing Fa Stuudio. Praegu on kõige nooremad ringides osalejad 4-aastased. Vanuse ülemine piir kasvab koos stuudios alustanud laste vanusega, kes tänaseks on jõudnud kooliteel 4. klassi. Arvukaim on muusikaringidest osavõtt, populaarseim aga plokkflöödiõpe.RM-KYSK_logo_reg_toetuseks-Vektor_sygis2015-page-0

Kevadel osales stuudio kohaliku omaalgatuse programmi 2016 kevadvoorus (KOP). Pilliprojekt sai rahastuse Orff-pillide (kellamängud, kõlaplaadid, ksülofonid, rütmipillid) ostmiseks. Tellisime vajaliku instrumentaariumi ja tarvikud Saksamaalt. Projekti rahastas rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest. Sellise investeeringu kõige kaalukam roll seisneb võimaluses edaspidi laieneda igasse valla kooli või lasteaeda, kus meiega tahetakse koostööd ning luua Harku valla muusikahuvilistele lastele kodu lähedal tingimused kauni hobiga tegelemiseks. Rääkimata muusikaringide tegevuse mitmekesistamisest, esinemiste rikastamisest ning lastele koosmusitseerimisrõõmu pakkumisest.  Teisisõnu – loome väärtust!

Kogukond stuudio selja taga

Fa Stuudio väikesed pillirühmad kõiki soovijaid paraku ei mahuta ja nii jääb igal sügisel hulk huvilisi uusi võimalusi ootama. Fa Stuudio headeks koostööpartneriteks on Tabasalu Lasteaed Tibutare ning Muraste kogukonnakeskus, kus tunnid toimuvad. Lapsevanemad on algusest peale meie tegemisi igakülgselt toetanud ning seisnud kindalt meie selja taga. Suur osa Fa Stuudios alustanud muusikahuvilistest lastest jätkavad õpinguid muusikakoolides ja muusikaklassides.

Tublid tulemused pole kunagi olnud stuudio omaette eesmärk, kuid läbi positiivsete kogemuste on eduelamuste toel õnnestunud toredaid asju korda saata: solistid on esindanud Harku valda Harjumaa lauluvõistlustel, kolmel aastal oleme mõõtu võtnud üleriigilisel solistide konkursil, suurt rõõmu pakkus esinemisvõimalus laulupeo tule teekonnal ja täiesti omaette väärtusliku kogemuse saime esikplaadi „Inglilaul“ valmimise protsessis. Põhjaliku ülevaate Fa Stuudio senistest tegemistest leiab meie Facebooki lehelt (www.facebook.com/fastuudio).

Irena Bormann-Eskor
Fa Stuudio asutaja,
muusikaõpetaja

faakad