Harku Rannikukaitse ükskikkompanii sai omale lipu.

andr1Pühapäeval, 20. augustil Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise aastapäeval toimus lisaks veel üks oluline sündmus Harku vallas. 3 aastat tagasi loodud kaitseliidu üks Harku Rannikukaitse ükskikkompanii sai omale lipu. Kinkijaks Harku vald. Lipu õnnistamine leidis aset Rannamõisa kirikus. Meeldivalt palju rahvast oli tulnud sündmust oma silmaga ka uudistama.

Õnnistamise aitasid läbi viia peapiiskop Urmas Viilmaa, kes astus ka samas kompanii liikmeks, kompanii liige ja Peeteli koguduse õpetaja Alo Martinson ning Harkujärve kiriku õpetaja Avo Üprus. Õnnistamise tseremooniale järgnes ka lipule naelte kinnitamine. Esimene on alati Presidendi nael aga olgu siinkohal ka ära toodud tseremoonial osalenud naela pidulikud kinnitajad – peapiiskop Viilmaa, Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili, Harku vallavanem Kaupo Rätsepp, kompanii esimene pealik Raul Rätsepp, komandr4panii tänane pealik Raul Kütt, Naiskodukaitse esindaja Janika Kindlam, Harku kodutütarde esindaja preili Ots, kompanii auliige ja pikaealine kaitseliitlane hr. Vilms ning kodanike esindajana Muraste mees Andrus Saliste.

Sündmus oli pidulik, peeti vägevaid kõnesid ja loomulikult kaunistas sündmus ka meie valla kaunite lauluhingedena Suurupi Meretule naiskoor. Nüüdsest on veel uhkem tunne, sest meie kodukaitse üksusel on lipp, mille järgi koonduda! Eesti eest!

Aitäh, Andrus, emotsioonide ja suursündmuse vahendamise eest!
Edasist jaksu kõigile asjaosalistele!

 

     andr2 andr3