Päev kodukülas

Armsad murastelased!

Nagu juba varasematel aastatel, oleme ka sel aastal ootamas teid osalema ühel toredal ja ka asjalikul päeval kevadises kodukülas. Seekord taas pisut teisiti.

Laupäeval, 5. mail näeb PÄEV KODUKÜLAS välja sedamoodi: 

– kell 14 olete kõik oodatud Muraste rulapargi avamisele:  anname viimaste aastate suurima suure töö üle oma kogukonnale, meie sportikele, rõõmsameelsetele noortele.

– kell 17 palume teid küla(seltsi) kevadisele üldkoosolekule, et teha kokkuvõte 2017. a tegevustest ning vaadata tulevikku. Suur hulk teie esitatud mõtteid on taas kenasti kokku kogutud ning nüüd on aeg jälle tegevuskavale (ja tegijatele) otsa vaadata. Ja veel: kui keegi leiab endas tahet, aega ja energiat liituda külaseltsi juhatusega, siis tõsijutt – olete oodatud – töid ja tegemisi tuleb aina juurde ning tegevust jagub kultuurikorraldusest prügikoristuseni ning liikluskorralduse tähelepanekute realiseerimisest uute objektide rajamiseni.

– kell 19 olete oodatud filmiõhtule “Ahto. Unistuste jaht”.  Tegemist on dokumentaalfilmiga suurest unistajast, seiklejast ja meremehest, kelle ümbermaailmareis omanimelisel purjelaeval paneb noored poisid janunema seikluste järele, naissoo õhates armastuskirju kirjutama ning ajakirjanikud enda järel jooksma. Keegi ei teadnud, mis on see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis Ahto Valterit seda kõike läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastate pikkused katsumused oma unistuste täitmiseks ning läbikukkumised sel teel rulluvad lahti filmi jooksul, mis kasutades unikaalset arhiivimaterjali avab vaataja jaoks eelmise sajandi maadeavastaja ihalused ja katsumused. Värvikas teekond ümber maailma avaneb tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning tänu unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustatud. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo, tema kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda!
P.S! Kõik, kes osalesid kolmapäevasel talgupäeval ning kes osalevad veel reedeõhtusel talgul (alates kl 18.30) ja  laupäevasel koosolekul, on kinno oodatud priipääsmega.  

 

Tervitustega,

Muraste külaseltsi juhatus