Nädal 10

Tere, armas Muraste! Kuulame uudiseid ja oleme oma mõtetes ikka Ukrainaga. Usume, loodame, hoolime, soovime… Sellel äreval ajal peaksime jagama oma ärevaid mõtteid kellegagi – vanemaga, targemaga. Märka oma naabreid üksikuid inimesi, eakaid ja uuri kuidas neil läheb, ehk saad kuidagi abiks olla.
Muraste külaselts pakub ka selleks võimaluse inimestele, kes soovivad omi mõtteid avaldada ja kuulata vanemate inimeste kogemusi ja õpetusi.

Kuidas toime tulla praegusel äreval ja kurval ajal, sellest vestlemegi JUTUTOAS.

Holger Oidjärv: targa rahva poeg
(sünd. 1943 a. Pärnus)
Elukogenud ja laia silmaringiga tunnustatud jooga ja feng shui õpetaja. Miks ühed meist teavad vastuseid eluliselt olulistele küsimustele, teised aga tormavad otsivalt ringi, komistavad, loobuvad, jäävad haigeks. Holger Oidjärv teab, kust otsimist alustada.Oma maa, oma rahvas
Õpetaja on veendunud, et eestlases on varjus tohutult tarkust oma maal toimetamiseks ja püsimajäämiseks. Feng shui on meil endal olemas, näiteks meie igiomas suitsusaunas. Ühe tubli külamehe saun asub ilmakaarte ja veesoonte suhtes just õiges kohas ja ka kõik algelemendid (tuli, vesi, maa, õhk) on seal kenasti tasakaalus. Sama harmooniat peaks hoidma ka enda ja muu maailma vahel. Vaimsed kultuurid on ikka arenenud üksteiselt parimat üle võttes. Uut ja võõrast ei maksa karta, endaoma ei tasu häbeneda. Holger Oidjärv on tagasihoidlik, ega pea end ise juureks teadjameheks, kelle käes on kõikide probleemide võti, vaid soovitab: ”Inimene on nii arukalt loodud, et kõik vastused on temas olemas. Looja on eluteele kaasa andnud meile kõik vajalikud vahendid. Kui jagub tahet peatuda ja südamehäält kuulatada, kostavad õige pea ka vastused.”“Elame ajal, mil hea ja kurja võitlus on väga võimas. Uskudes, oma südame häält kuulates, leiame jõu ja tarkuse toime tulla, ellu jääda,” arvab Holger Oidjärv. “Maailm on ääretult mitmekesine. Mina püüan olevat mõista sarnasuste ja hea kaudu, eelarvamuste ning tõketeta mõtestades ja tunnetades.” Õpetaja näeb, et meie rahva hulgas toimub mitmeid arenguid hea suunas. Inimesed tahavad olla tervemad, paremd, teadjamad.“Kui õpilane on valmis, ilmub ka õpetaja,”tsiteerib Holger talle endale toeks olnud Gunnar Aarmad.”Suured ootused ja kartused, ähmane ebakindlus ühiskonnas. Kõik see peegeldub inimestes. Kui su ellu tulevad muutused, vahel mitte soovitud, siis võta seda kui midagi uut, see saab aga vaid siis võimalikuks, kui vana teeb ruumi,” ütleb Holger Oidjärv.

Õpilased Holgerist:
• annab julgust ja jõudu lihtsalt olemiseks
• nagu soe klaasist anum
• inimene, kelle juures on rahustav olla; annab tohutu positiivse laengu
• abistav, võimas
• ta on õpetaja; juhatab, kuidas paremini elada
• oli kaks pingelist päeva ja pärast tänast vestlusringi olen sellest koormast prii; olen nii lõtv ja rahulik
• inimene, kelle läheduses on väga turvaline ollaMuraste külaseltsis – Lee tee 9, spordihoone uksel uksekellEELREGISTREERIMINE: muraste@muraste.ee
info: 5848 9661
HIND: 10.00 / pensionäridele 5.00 eur

TÄHELEPANU! Kino “SOO” UUS AEG – 12. märts LAUPÄEV kell 19.00

Oskar Lutsu samanimelisel jutustusel põhinev mängufilmi “Soo” üheks keskmiseks temaatikaks on armastus. Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab ennast järsku keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu. Kokkupõrkes kohaliku jõhkardi Madjakaga lööb välja Toomase vastuoluline loomus ja tal tuleb nüüd korraga võidelda nii “”sookolli”” kui ka iseenda sees kasvava ebakindlusega.
Et näha millise lahenduse kogu asi saab pead viima enda sammud kino poole!

NEIUD-NAISED kaunist kaunimaks!

Olgu ajad millised tahes, naine jääb ikka naiseks.

UUSI kevadisi meigitrende ja jumestusnippe tutvustab ning annab individuaalseid soovitusi kogenud meigikunstnik!

Margit Müürisepp on aastaid töötanud jumestuskunstnikuna ja koolitajana. Tema erialaks on fotomeigid ajakirjandusele, reklaamtööd, lavameigid. Ta on juhendanud võistlusi, läbi viinud arvukalt jumestuskunsti ja grimmikoolitusi, õppinud Tallinna Ülikoolis koolitaja/andragoogiks ja teinud kutseõpetaja tööd, olnud ilumessidel kehamaalingute źürii liige ning jumestajate kutsekomisjoni liige. Margit on pälvinud mitmeid auhinnalisi kohti võistlustel ja on kaastööd teinud ajakirjadele Anne, Stiil, Eesti Naine, Stiina, Naistekas, Buduaar, Playboy, Saladused, Kaubamaja ajakiri.

UUS MULTIFILM – eesti keeles!

Muumitroll saab herilaselt nõelata ja peab voodis püsima. Muumipapa tahab teda lohutada juttudega omaenda seiklusrikkast noorusest. Ta jutustab oma keerulisest lapsepõlvest, kuidas ta orbudekodust põgenes ning oma ajaloolisest kohtumisest leiutaja Fredriksoniga. Ta räägib oma võitlusest tugeva tormiga “Mereorkestri”-nimelisel laeval ja seiklustest võimuka Taat Joonase kuningriigis. Muumipapa rajab asunduse, sõbruneb kummitusega ja – ühel tormisel ööl – päästab merest Muumimamma. Ülejäänut me teame.
PILET: 5.00/ lastele 4.00 eur.

Pintselkirja õpituba on mõeldud algajatele kui ka edasijõudnutele.

Pintselkirja õpitoas võivad osaled kõik, kes tahavad saada oma esimesed teadmised pintselmarkeriga kirjutamisest.
Tutvume erinevate töövahenditega ja teeme selgeks põhilised töövõtted. Igale osajalejale on hinna sees pintselmarker ja paberid harjutamiseks.
Õpituba toimub Muraste külaseltsis (Lee tee 9)

Õpetaja Katrin Nahkur on kalligraafiaga tegelenud viimased 5 aastat. Kõik algas huvist tänapäevase kalligraafia ehk pintselmarkeriga kirjutamise vastu. Sealt edasi läks Katrin juba Tallinna Rahvaülikooli Anu Karjatse kalligraafiastruudiosse klassikalist kalligraafiat õppima. Hetkel juhendab ta Sauel kalligraafia huviringi täiskasvanutele.

Eelregistreerimine: muraste@muraste.ee

Info telef. 5848 9661

Viimane võimalus liituda, jäänud on mõnedele paaridele vabad kohad!

APRILLIS – TULEKUL

JAAAA – see pidu tuleb!

TANTS, SÖÖK ja VEIN – see ongi lõbus KREEKA PIDU!
Muraste kooli aatriumis toimub seiklusrikas “Reis Kreekasse” – saame kuulata muljeid Kreeka eluolust, söögi- ja joogikultuurist ning õpime Kreeka tuntuima tantsu sirtaki tantsusamme.
Avatud on müügilett, kus saab mekkida kreeka sööke ja veini, kõik on toodud otse Kreekast! Ja kellele hakkab maitstu eriti meeldima, see saab toitu-jooki ka kaasa osta.
Kaasahaaravate sirtaki helide saatel õpetavad kreeka tantsu ansambel Zorbase solistid Peep ja Margarita.
Kõik, kes vajavad reede õhtusse puhkust Kreekas, kohtume Murastes!

07.-13. MÄRTS

HUVIRINGID

Esmaspäev

15:00 Fa Stuudio kandlering

17:30 LiuLi kandlering

19:00 Suurupi naiskoor Meretule

Teisipäev 

13:00 Laulutund, õpetaja Triinu Kont-Kontson

18:00 Inglise keele tund, õpetaja Maret Hein

18:30 Seltskonnatantsukursus algajatele ja edasijõudnutele, õpetaja Helen Klandorf

Kolmapäev

13:45 Klaveritund, õpetaja Irena Borkmann

18:00 Brad Jürjensi kitarriklassi

19:00 Brad Jürjensi kitarriklass 

20.00 Brad Jürjensi kitarriklass

19:00 Aeroobika, treener Kaja Tuisk

Neljapäev 

17:00 Inglise keele tund, õpetaja Maret Hein

18:30 Muraste Nimetu Näitemänguseltskond, juhendaja Anne Veesaar

18:30 Prantsuse keel, õpetaja Ines Järvsoo

19:00 Jooga, treener Daire Tammik