Nädal 36

Tere, armas Muraste. Ongi käes september. Soovime kõigile õppuritele häid hindeid ja rõõmsat kooliteed!Muraste külaseltsiski on pakkuda erinevaid õpivõimalusi. Meie ürituste kalender on pungil täis igasugu ägedaid õpitubasid, pidusid ja etendusi. Vaata ja vali endale sobilik üritus!

TÕUGATES LÄBI MURASTE. Maastiku tõukeratastega matkad, maastikumängud, jooga ja kontsert.

11.sept.- 17.sept.

Maastiku tõukerataste laenutus ja matkad TASUTA!

Projekt on koostöös: Muraste Kooli SA, Harku Vald, LEADER Eesti, Nelja Valla Kogu, Liikuma Kutsuv Kool, Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfond

Tõukerattaid saavad laenutada kõik, kes soovivad TASUTA.
E – 9.00 – 19.30
T – L 9.00- 16.00
Arv on piiratud.Registreeri: https://forms.gle/bxuHiw5tic5wrTKK8
info: 5848 9661

MATKAD:
Kutsume kõiki osalema ka OMA SÕIDUVAHENDITEL!

Algus kell 17.30: Muraste kooli juures (Lee tee 9) Tõukerataste laenutus TASUTA!

P 11.09 – Seikluslik maastikumäng
E 12.09 – TASUTA LAENUTUSE päev 9.00-19.30
T 13.09 – Loodusretk Val Rajasaarega
K 14.09 – Päikeseloojangu jooga Daire Tammikuga
N 15.09 – Loodusretk Val Rajasaarega
R 16.09 – Seikluslik maastikumäng
L 17.09 – Öömatk tõuksidega Päikseloojangu kontserdile
algus: Muraste kooli juures kell: 17.30

L17.09 – Päikseloojangu kontsert
“Laule ja lugusid loomadest”

koos Aleksei Turovskiga musitseerib
Anne AdamsSuurupi Vabaduse samba juures
kell: 18.30
PILET: 7.00 eur
alla 12. a. lapsed tasutaKui säästad loodust ja tuled rattaga või jalgsi on kontsert TASUTA!

Tõukeratas on east hoolimata üks tore liikumisvahend looduse nautimiseks ja igaüks tuleb toime olenemata maastikust. Muraste ja naaberkülade vahelduva loodusega kergliiklusteed, matka- ja metsarajad on selleks väga sobilikud. Samas, kui elektrilised tõukerattad on muutunud väga populaarseks annab tõukeratas võimaluse tervislikuks alternatiivseks tervisespordiks. Uudse lähenemisega on projekti tegevused, kus tavalisele looduses liikumisele on loodud võimalus avastada piirkonda tõukeratastel ning pakutakse juurde harivaid teadmisi meid ümbritsevast keskkonnast. Projekt toetab säästvalt ümbritsevat looduskeskkonda, jättes maha väikse jalajälje.Nädala jooksul toimuvad erinevad tõukerattamatkad lähiümbrusesse, eesmärgiga pakkuda kogukonnale liikumisvõimalust, tutvustada kohalikku loodust ja piirkonna ajalooväärtusi.Seikluslik aardejaht ja maastikumäng Muraste kooli ümbruses koos 30 kaardi trükiga ning raja nö maha märkimisega ja juhendamisega.Maastikumängu loomisel arvestatakse, et läbitav tõukeratastel aga ka jalgsi, raja läbimiseks kuluv aeg ca 70 minutit. Maastikumängu loomisel kasutatakse ümbritsevaid objekte ja pannakse osalejaid märkama ümbruskonnas olevaid erineva suurusega detaile. Mängu maastikule peidetakse vihjeid või salakirja elemente.Loodusretk koos tuntud Muraste Looduskooli juhataja Val Rajasaarega, on väga põnev Muraste metsade ja looduse avastamine.Päikeseloojangu jooga, viib läbi kogenud joogaõpetaja Daire Tammik. See on lõõgastav kogemus nii algajatele kui kogenud joogatajatele.Nädala lõpetab Päikseloojangu kontsert-loeng „Laule ja lugusid loomadest“ koos Aleksei Turovskiga, musitseerib Anne Adams.

Apteeker MELCHIOR. 2 osa. VIIRASTUS

16. sept. kell 19.00 Muraste kinopunktis (Lee tee 9)
Pilet: 5.00/4.00

Muraste kinopunktis saab veelkord vaadata äsja esilinastunud filmi Apteeker Melchior 2. osa Viirastus.
Keskaegse krimipõneviku teises filmis ehmatab öövahti kohutav viirastus – rikka kaupmehe traagiliselt uppunud tütar. Hommikuks on vahimees kõrgest tornist surnuks kukkunud ja kahtlastes õnnetustes kaotavad elu veel mitu inimest.
Neid sündmusi uuriva Melchiori teed ristuvad nii lõbutüdruku kui preestriga, nii võõramaa kunstniku kui hullunud ketseriga. Vihjed viivad ta Pirita kloostrisse, mille sünged võlvid varjavad unustusse maetud ohtlikku saladust.
Samal ajal vaevab Melchiorit mõistatus, miks ta armastatu Keterlyn ühtäkki nende kihluse katkestab…

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid triloogia teise filmi stsenaariumis raamatust “Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus” tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Režissöör: Elmo Nüganen
Peaosades: Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Raivo Trass, Carmen Mikiver, Rain Simmul, Riina Maidre, Mait Malmsten

ETENDUS “REHEPAPP” Andrus Kivirähk

29.sept. kell 19.00 Muraste kooli aatriumis

Osalustasu 6.00 eur (piletid müügil 1 h enne etendust kohapeal)

Viimast korda on võimalik vaadata REHEPAPPI.
Esietendus oli ülimenukas ning aplaus ei tahtnudki vaibuda.

Vaata esietenduse videot: 

Anne Veesaare juhendamisel toob Muraste Nimetu Näitemänguseltskond lavale Eesti uuema aja silmapaistvaima kirjandusteose. Sellist võimalust ei saa naljalt mööda lasta – esietendub Andrus Kivirähki „Rehepapp“! See on teatritükk, millest te ilma jääda ei taha!
„Rehepapp“ räägib sellisest Eesti ajast, kus ringi tuhisesid kratid, kes kandsid oma peremeestele head ja paremat kokku, inimesi kimbutasid katk ja tondid, eksitasid virvatulukesed ning meelitasid näkid, nõiad keetsid võlujooke ja libahundid ulgusid akna all. Oli palju ebausku, teineteise tagant ja mõisast näppamist, rumalust, uhkust ja kättemaksu. „Rehepapis“ leiab muhedat eneseirooniat, ajalugu segatuna võlumaailmaga.Dramaturg ja lavastaja: Anne VeesaarMängivad: Armand Danilson, Ülle Jurtom, Marili Kurviste, Pille Lamp, Urmo Lamp, Katrin Pebsen-Zachrau, Veronika Pebsen-Zachrau, Kersti Simon, Evelin Tiirik, Rainer Tsirk, Maivi Vainola ja Muraste Kooli näiteringi lapsed.Heli ja valgus: Sebastian Pebsen-Zachrau, Jako Jasper LampSee on ainulaadne võimalus viimast korda veeta turvaliselt ja lõbusalt oma 29. sept. õhtupoolik, tule vaata „Rehepappi“!

Osalustasu: 6.00 eur

https://www.visitharku.com/…/teatrietendus-rehepapp…

MIHKLIPÄEVA LÕIKUSPIDU

30. septembril kell 18.00

Muraste aatriumis (Lee tee 9)
Pilet eelmüügist: 5.00 eur

Maksmine: Muraste külaselts MTÜ; arvelduskonto: SEB EE901010220100157018 Selgitus: MIHKLIPÄEVA PIDU. Peole sisenedes on parooliks maksja nimi.

Üks äraütlemata lõbus eestlaste pidu mihklipäeval, koos rahvatantsijate ja triibuliste seelikutega. Kõiki tantsutab selle suve kuumim NEDSAJA KÜLA BÄND, kelle kaasahaaravate laululugude saatel ei jää istuma ükski tuim eestlane. Meie teadmisi Eesti kohta testivad huumori võtmes Muraste Nimetu Näitemängu Seltskonna tegelased. Vana kombekohaselt ei puudu pikad lauad, eesti rahvustoit ja märjuke, seda kõike saab osta sularaha eest.

MIHKLIPÄEVAST

Tänapäeval mäletatakse mihklipäeva vist kõige rohkem vanasõna “igal oinal oma mihklipäev” järgi. Tõesti, tapeti oinas, pruuliti õlut, peeti pidu. Suve lõpuks ning sügise või talve alguseks on vanad eestlased pidanud mihklipäeva. Mihklipäeva kombestik on seotud maaviljeluse ja karjakasvatusega. Jüripäev oli põllutööde ning väliskarjatamise algus, mihklipäev nende lõpp. Mõisarentnikuga või suvise teenijarahvaga lepingut sõlmides tehti kaup tavaliselt jüripäevast mihklipäevani („jüri seob, mihkel päästab“). Majanduskalendris jüripäevaga alanud viiekuise poolaasta lõpetajana sai mihklipäev ühtlasi viimaseks suvepäevaks („jüripäevaga algab suvi, mihklipäevaga talv“), millest sobis alustada peaspeetava kalendri nädalateloendit: „Mihklist kuus marti, mardist kaks katri, kadrist neli jõulu…“ . Suve lõpuks ning sügise või talve alguseks on mihklipäeva peetud.

NEDSAJA KÜLA BÄND on korralik tantsuküte noorte Setomaa külameeste moodi. Bänd on pisikesest metsakülast välja kasvanud muusikaline kooslus, mis ühendab kolme väga erineva taustaga meest. Aastast 2013 koos musitseerinud punt on ajanud oma kindlat rada ja aegamisi kokku seganud huvitava kõlaga helikompoti, millest leiab erinevaid maitseid nii noortele kui ka vanematele.

Toomas Valk – karmoska, vokaal
Iisak Sulev Andreller – bass, vokaal
Paul Hunt – kitarr, vokaa

Tule meiega pidutsema mihklipäeval nagu eestlastel kombeks juba aastasadu!

DJEMBE TRUMMIKOOLITUS

23. sept. kell 18.00 Muraste külaseltsis Lee tee 9

Koolitus toimub kohtade täitumisel.
Hind: 45.00 eur
Vajalik registr.: muraste@muraste.ee
info: 5848 966123.sept. kell 18.00

Muraste külaseltsis Lee tee 9 spordihoone uksest.
DJEMBE on populaarne Lääne-Aafrika pokaaltrumm.Trummide vanust arvatakse olema umbes 800 aastat, millest kinnitavad teated vanast Mali impeeriumist.Djembet mängitakse tavaliselt istudes, nii et trummi jääb mängija põlvede vahele või toetub servaga põrandale. Seistes mängides kasutatakse õlarihma või statiivi. Mängitakse mitte ainult sõrmede vaid ka terve käega, mis tingib erinevusi mängu tehnikas. Tänu oma ehitusele on trummi tämbriskaala väga lai, ulatudes sügavast bassitoonist kõrgete ülemhelideni.IAN MIKAEL KIRSSAastal 2004 võitsin trummitaldrikute tootja Paiste konkurssi, millega kaasnes firmaga eluaegne leping. Nendel aegadel hakkasin ka andma esimesi trummitunde trummikomplektiga – djembe trummi õpetamine lisandus mõni aasta hiljem.
Aastal 2007 liitusin bändiga House of Games, millega sai samal aastal käidud UK suurtemates linnades soojendamas USA rokilengedi W.A.S.P.
Mida aastaid edasi, seda enam asendas esinemistel trummikomplekti djembe. Nii möödus edasine muusikaline teekond mängides djembe trummi erinevate rahvusvaheliste väelauljatega, seal hulgas Bali saarel maailma ühel suurimal joogafestivalil BaliSpirit Festival. Tihti tuleb mul ette ka stuudiotööd, kus saan erinevatega trummide salvestamisega anda oma panuse. Alates 2018. aasta maikuust olen ansambli Sounds of September trummar.

AKVARELLI STUUDIO

LEHETRÜKK 12. sept. kell 17.30-20.30

Muraste külaseltsis (Lee tee 9) Spordihoone ukses

Hind: 39.00 eur / registreerimine ainult e-poes:https://akvarellistuudio.ee/product/12-09-muraste-kulaseltsi-tootuba-lehetrukk-akvarell-tintekad/embed/#?secret=EG9TE1x5xp#?secret=QvCHk3AAnc

Akvarellistuudio teeb hilissuvist koostööd Muraste külaseltsiga!!!Toimub segatehnikas töötuba, kus trükime lehti;
…paneme akvarellvärvid sulama
…lisame särtsu tintekatega
…valmivad vaimustavad tööd lihtsate nippidegaLaual on nii palju vildikaid, markereid, tintekaid, et võtab jalust nõrgaks.
Töötoas õpid:

✓ Maalima lummavaid alusmaalinguid lehtede trükkimiseks
✓ Õpid valima häid ja väga häid lehti trükkimiseks
✓ Lehtedega tegema käsitrükki
✓ Tehnilised oskused graafilise joonise lisamiseks
✓ Usk, et igast tööst on võimalik teha äge kunstiteos.
☆ Sobib algajatele
☆ Sobib ka edasijõudnutele
☆ Sobib kingituseks
☆ Töötoa tasu sisaldab kõiki materjale!
☆ Pakun sooja teed ja enda tehtud kooki!Töötoa tasu 39€ (ühe töötoa pilet)
Töötoa kestus 3,5 tundi koos pisikese kohvipausiga ja maiustega laual
Hea töö teeb väga heaks ikka vormistus 🤭. Kohapeal saab lasta töö raamida, hinnad 2-30€. Kaardimaksevõimalus. Pääsme saad osta www.akvarellistuudio.ee e-poest!

KUKLIKOHVIK – NUNNU KONKURSS

2. okt. pühapäev, kell 12.00-14.00

pilet: 5.00 eur (saab osta kohapeal 30 min. enne algust)

KUKLIKOHVIKU sari jätkub oktoobris PORIKUU Festivali raames!

asukoht: Muraste kooli aatrium (Lee tee 9)Porikuu festivali raames on kavas lastele pidu ”NUNNU KONKURSS”.
Toimub suur Nunnude näitus!vaata kogu festivali kava: https://www.porikuu.ee/

NB! Kes soovib võib võtta kaasa omakasvatatud köögi- või puuvilja saab selle eest ka autasu!

Oodatud on igas vanuses lapsed, kellele tundub, et see pidu teda kõnetab.
Teeme teatrit, lahendame mõistatusi, laulame ja tantsime, mängime ja meisterdame.Hei, väike sõber, tule koos vanemate või sõpradega Muraste kooli aaatrumi Kuklikohvikusse!
Seekord ootavad teid teatrietenduses Eit ja Taat, nende sõbrad ja juurviljad. Juhtub nii mõndagi põnevat!Laulda tantsida saab ka!
Osavnäppudel on käed tööd täis, nagu ikka!
Kuklikohvikus on hea, veidi möllust puhata!
Kui on huvi, ole hea, sammud sügispeole sea!

PILETI HIND: 5.00 eur (saab osta kohapeal sularahas)
Saiake ja kukkel: 1.00 eur
Joogid tasuta!
Maksmine ainult SILARAHAS! 

LILLESEADEKURSUS

Võtab vastu uusi õpilasi

kolmapäeviti kell 18.00-20.30 Muraste koolis (Lee tee 9)

Brad Jürjensi KITARRIKLASS

Võtab vastu uusi õpilasi!

tunnid toimuvad kolmapäeviti 18.00 Muraste külaseltsis (Lee tee 9)

Hind: 25.00 eur/45 min, toimub 4 x kuus

TÄISKASVANUTE SELTSKONNA TANTSU KURSUS

Algajatele

20. sept.-29. nov. kell 18.30-19.45

teisipäeva õhtuti

Hind: 130.00 / inimene

SUURUPI NAISKOOR võtab vastu uusi lauljaid