Nädal 46

Tere, armas Muraste! Esimene lumi, alati nagu esimest korda. Esimesed külmakraadid on nii külmad, et tahaks istuda kodus pleedi sees ja juua kuuma teed. Tuleb talvega harjuma hakata. Aga Muraste koolimajja tuleb külla peaminister ise…

KOHTUMINE PEAMINISTRIGA

Teisipäeval, 22. novembril kell 15.00 toimub Muraste koolis peaminister Kaja Kallase ning Harku valla koolide, kogukondade ja vabaühenduste esindajate kohtumine. Kohtumisele on oodatud kõik huvilisedVaata: bit.ly/peaministerHarkus2022

KÕRVARÕNGASTE valmistamise õpituba

28. nov. kell 18.30

Muraste külaseltsis (Lee tee 9)
Osalustasu: 30.00 eur

Vajalik eelregistreerimine: muraste@muraste.ee , info: 5848 9661

Tule veeda loominguline õhtu ehete meisterdamise õpitoas – disainime, voolime, küpsetame ja viimistleme polümeersavi.
Töötoas lood endale kaks paari kõrvarõngaid: igapäevased ja pidulikud.
Polümeersavi voolimine on lihtne ning annab lõputuid võimalusi ehete loomiseks. Savi värvivalik on rikkalik ning ehete disain on Sinu enda välja mõelda.Töötuba kestab 2 tundi.
Oodatud on nii lapsed kui ka täiskasvanud.
Osaleja panus on 30 eurot (juhendamine, materjalid, küpsised ja tee).Töötuba juhendab kunsti- ja disainiõpetaja Marell Rõss, kes on lõpetanud Tartu Kunstikool Pallase naha- ja disaini eriala ning teinud Tartu Ülikoolis pedagoogika magistrikraadi. Igapäevaselt õpetab ta põhikoolis lapsi joonistama, maalima ja meisterdama. Lisaks koolitööle on tema suureks kireks erinevatel teemadel õpitubade läbiviimine. Õpitubade kohta saab täpsemat infot www.sinuloovus.com.
Loomult on Marell rõõmsameelne, loominguline ning hea suhtleja. 

KINOÕHTU: Vanamehe UUS multikas!

VANAMEES JA PÕRSAUSS

25. nov. kell 19.00

NB! Alatest vanusest 16+

Pilet: 5.00/4.00 eur

NB! Alates vanusest 16+.
Alla selle AINULT KOOS VANEMATEGA!VANAMEHE MULTIKAS

Rahamaias Põrsauss puhub Vanamehe põrsa pingule! Nüüd on Vanamehel ja Priidikul 24 tundi aega, et Põssapomm kahjutuks teha, muidu lendab terve küla põrsaga õhku!Teie ees on Vanamehe veriselt värske lühifilm “Vanamees ja Põrsauss”! Neljast episoodist koosnevas õuduskomöödias satume Põrsaussiga kembeldes müstilisele “Vanamehemaale”, Ida-Tallinna Keskhaiglasse ja loomulikult juba armsaks saanud Vanamehe tallu. Tule ela Vanamehe ja lapselaste uutele seiklustele kaasa ja võib-olla unustad paar tarkusetera kana ah …
kus ma olen.
Filmis astuvad üles häälenäitlejatena Jan Uuspõld, Anne Veski, Genka, Tõnis Niinemets, saladuslik ussikeelne Põrsauss ja paljud teised.
Lisaks saab nošida autorite poolt hoolikalt kureeritud parimaid palukesi Vanamehe Multika kuulsusrikkast ajaloost! Õhtu krooniks tuleb julgematele vaatajatele näitamiseks ka Vanamehe Multika episood, mis kukkus välja nii kohutavalt halb, et autorid seda varem avaldada pole julgenud. Nii sitt, et isegi Vanamehe standarditele ei vasta …“Vanamees ja Põrsauss” (25 min)
“Parimad palad” (28 min)
“Vanamehe seni avaldamata sketš” (2 min) 

KRINGLI VALMISTAMISE ÕPITUBA

01. dets. kell 18.00

osalustasu 25.00 eur. eelregistreerimine: muraste@muraste.ee

Koolitus kestab 3 h, teeme nii soolast kui magusat kringlit.
Õpituba toimub kohtade täitumisel!

Koolitus hõlmab endas pärmitaigna tegu, et saada kätte see õige tunne et ei kardetakse seda teha. Valmib kolm erinevat kringlit – üks soolane ja kaks magusat. Tutvustan, kuidas olla julge proovima ja katsetama. Õpetan erinevaid täidiseid.Juhendaja Krista Ismael endast: Aastal 2015 võitsin ma saate Eesti Parim Pagar. Aastal 2016 andsin välja raamatus “Soodsad kodused toidud’ kõik mis hõlmas seal küpsetust. Alates sellest ajast olen väga palju tellimuste peale küpsetanud ja toimetanud.

KINOÕHTU LASTELE

ÜLE LINNA VINSKI

2. dets. kell 18.00

Pilet: 5.00/4.00 eur

10-aastane Vinski saab tuttavaks salapärase apteekriga, kes kingib talle imepulbri, millega on võimalik end nähtamatuks muuta ja läbi seinade kõndida. Vinski kasutab oma uusi võimeid esialgu vaid omavanuste tüssamisek, kuid peatselt peab ta nende abil hoopis oma kodulinna kuritegevuslaine käest päästma. Supervõimed võivad ju toredad olla, aga peatselt ähvardab Vinskit kamp kurjategijaid, kes neid temalt varastada tahavad. Vinski avastab, et päris kangelased on tihtipeale nähtamatud.

EAKATE JÕULUPIDU

07. dets. KELL 16.00

Meriküla keskuses
7. dets. kell 16.00
Teatage oma osalusest kindlasti 30.novembriks. telef. 603 217

TRÜHVLITE valmistamise õpituba

12. dets. KELL 18.30

Õpituba sisaldab kõiki vahendeid.
Kestus 1.5 h
osalustasu: 30.00 eur
Vajalik eelregistreerimine: muraste@muraste ee

Õpituba toimub kohtade täitumisel!Magusad ja hõrgud trühvlid on alati ergutanud gurmaanide maitsemeeli. Ja mis käiks paremini kokku kui trühvlid ja Jõulud! Meie on śokolaaditrühvlite valmistamise õpituba on 1,5 tunnine üritus, kus saab õpetused nende suus sulavate kommide valmistamiseks. Iga osaleja teeb ise maitsvaid komme, sööb kohapeal ja viib neid ka kauni karbiga koju. Valmistame koos belgiapäraseid kastetud trühvleid ja prantsuspäraseid pehmeid tuhvleid. Kasutame väga laia valikuid marjapuru-, pähkli- ja muid põnevaid katteid ja seega on kõik kommid ka erineva maitsega.Juhendaja Signe Tiitso endast: Lisaks enda õpitule, olen täiendanud oma oskusi ka Belgias Chocolate Woldi kokkade käe all ja oman sertifikaati, millega olen ka Belgia šokoladi gildi liige.