Nädal 2

Tere, armas Muraste! Algaski aasta 2024. Muraste külaselts tervitab kõiki uuel aastal! Olge terved ja loodame, et meie poolt pakutavad kultuuriüritused toovad teie peredesse inspireerivaid hetki, palju avastamisrõõmu, kultuurilisi elamusi ning ühiselt koosveedetud kvaliteetaega Muraste külaseltsis!

Eesti keeles.
Väike põhjapõdrapoiss Niko unistab salamisi, et tema ema ja kangelaslendurist isa maailmakuulsast Jõuluvana lennuväest saaksid jälle kokku ja neist saaks tõeline perekond, mida nad iial olnud pole. Ühel päeval teatab ema Nikole jahmatava uudise: ta on nimelt tutvunud uue põhjapõdraga, tavalise Lenniga ning too kolib koos oma väikese poja Jonniga nende juurde elama. Niko maailm variseb kokku. Ta pole enam ainus laps ning ta peab hoolitsema oma väikese ja nunnu kasuvenna eest. Selle tulemused pole väga kiita…

Treiler: https://www.youtube.com/watch?v=4epbZI2LJxU

Külla tuleb filmi produtsent MARIANNE OSTRAT.
Enamus eestimaalasi on kuulnud ja paljud ka näinud juba 18 auhinda võitnud dokfilmi “Savvusanna sõsarad”, mille reźissöör ja stsenarist on Anna Hints ning produtsent Marianne Ostrat. Lisaks auhindadele on film pälvinud 8 rahvusvahelise tähtsusega nominatsiooni. Mainekaim auhind on Euroopa Filmiauhinna võit parima dokumentaalfilmi kategoorias, lisaks esimese Eesti dokumentaalfilmina Sundance’i filmifestivalil parima reśissööri preemia, San Francisco auhinnad, LUX publikuauhinna nominatsioon ning uusim on kodumaine aasta filmi auhind Eesti Filmiajakirjanike “Neitsi Maali” ning palju teisi.
“Iseenesest ei ole see, et film vôidab aasta jooksul 18 auhinda midagi erakordset. “Savvusanna sõsarad” puhul on erakordne vôidetud auhindade ja pälvitud nominatsioonide tase ja kaalukus” räägib filmi produtsent Marianne Ostrat.
Kuigi Oscari-jaht jäi “Savvusanna sõsarate” jaoks kahjuks oodatust lühemaks, leevendab seda loodetavasti jätkuv palav toetus kodumaal. Anna Hints ja teised osalised väärivad tunnustust turvalise tunderuumi loomise eest filmis, mis ühendab inimesi ning on viinud Eesti kultuuri kinoekraanidele üle maailma,” ütles Eesti Filmiajakirjanike Ühingu esimees Andrei Liimets (Autor
BNS).
Filmi tegevus toimub Vana-Võromaal suitsusaunas, mis kuulub UNESCO kultuuripärandi esindusnimekirja. “Savvusanna sõsarad” tutvustab vanaaegse suitsusauna kombestikku, kuid on seejuures kaasaegne film naistest, kes suitsusauna kokku tulevad, räägivad oma kurbusest ja häbist ning saavad puhtaks suitsusauna tervendava rituaalse mõju läbi.
Kes veel ei ole mainekate auhindadega pärjatud filmi näinud või kes soovivad veelkord kogeda suitsusauna maagiat, siis on võimalus vaadata “Savvusanna sõsarad” filmi Muraste kinopunktist 26.jaanuaril kell 19.00, Lee tee 9.
Külla tuleb ka filmi produtsent MARIANNE OSTRAT, kes räägib filmi valmimisprotsessist, auhindade pöörasest karussellist ning vastab teie küsimustele.
Rõõmsate kohtumisteni Murastes.

Eesti kirjanduse päev on riiklik tähtpäev. Seda tähistatakse alates 2023. aastast iga aasta 30. jaanuaril. Eesti kirjanduse päev langeb kokku Eesti kirjaniku A. H. Tammsaare sünnipäevaga. Eesti kirjanduse päeval juhitakse tähelepanu eesti kirjandusele, kirjanikele ja nende rollile Eesti kultuuris ning ühiskonnas. Eesti kirjanduse päeva eesmärk on väärtustada kirjanduse tüvitekste ning soodustada inimeste huvi kirjanduse vastu.

31. jaanuaril kell 19.00 toimub Muraste külaseltsis eesti kirjanduspäevale pühendatud kirjandusklubi “Vaatega tuba” avaüritusele tuleb külla MART JUUR.
Mart Juur ei vaja tutvustamist, ta on eesti inimestele tuttav nii televisoonist kui raadiost mitmetest meelelahutussaadetest kuni väga huvitavate ja harivate kirjandussaadeteni välja. Tegemist on väga erudeeritud, laialdaste kirjandusalaste teadmiste ja mitekülgselt põneva persooniga.
Meie kirjandusklubis tutvustab Mart Juur nii uut kui vana kvaliteetkirjandust ja kirjanikke ning vastab hea meelega publiku küsimustele.
Piletid eelmüügist 15.00 eur

OSTA SIIT: https://pilet.pro/toode/kirjandusklubi-kulla-tuleb-mart-juur/
Kohapeal: 18.00 eur