Kuusalurahva Teater taas Murastes

Laupäeval, 8. aprillil kell 17 on Muraste koolimajja oodatud teatrisõbrad: Kuusalurahva Teater toob meie kandi rahvale vaatamiseks Indrek Hargla  “Testamenditäitjad”.

“Testamenditäitjad” on Indrek Hargla esimene kriminaalnäidend.testament

Tegijad tutvustavad teatritükki nii: “1982. aastal sõitis Saaremaal Kaugatoma rannas karile Kreeka kaubalaev. Seda, mis „valgest laevast“ järel on, saab veel tänagi vaadata Kaugatoma rannast ja Lõmala sadamast. Laevavrakk on seisnud seal üle 30 aasta ja iga aastaga võtab meri tast ära tüki, kuni ta lõpuks päriselt merre kaob.

Just sellest laevaõnnetusest saab alguse ka Indrek Hargla poolt kirja pandud lugu. Täpsemalt laevalt aakrikuna maale toodud suurest kogusest kuld­mün­tidest. Kullal on teatavasti suur jõud. Kulla nimel on peetud veriseid sõdu. Kulla pärast on julmalt tapetud palju inimesi. Ka “Testamenditäitjad” keerleb kulla pärast toimunud 85-aastase Janne-tädi mõrva ümber.

Tegelikult toimus mõrv ise juba aasta tagasi, kuid politsei kvalifitseeris selle tädi kõrgest vanusest tingitud õnnetusjuhtumiks ning ei asunud seda põhja­li­kumalt uurimagi. Kuid tädi pärija Jaanus teab, et see ei olnud labane õn­ne­tus, vaid külm ja kaalutletud mõrv. Mõrv, mille eesmärgiks oli kätte saada tädi kuld, mis oli aastaid olnud peidikus ning mille olemasolust olid tead­li­kud ainult Janne-tädi, Jaanus ise ning ilmselt keegi veel, sest peidik oli Jaanuse saabudes tühi.

Mõrtsukast kullavarga paljastamiseks korraldab Jaanus tädi surma aasta­päeval lähematele sugulastele mälestuspeo selleks, et saada kinnitust oma kahtlustusele nagu oleks just üks nendest tädi mõrvar. Ta on seadnud üles kavala lõksu, mis plaanide kohaselt kinni langema ning mõrtsuka paljas­ta­ma peab.

Mälestuspeo kulgedes avastavad selle osalised, et ühtäkki on saanud nendest testa­men­di­täitjad…

Lavastaja Tõnu Tamm. Osades: Enn Kirsman, Inge Lukme, Mari Lill, Terje Multer, Tiia Kumm ja Kaupo Rüütsalu.

Esietendus toimus Kuusalu rahvamajas 28. juunil 2016. aastal.

PILETIINFO:
Piletid hinnaga 6.-€ /4.- € (eakad, õpilased) eelmüügis Muraste kogukonnaeskuses (Muraste koolimajas, Lee tee 9, Muraste) ning 1 tund enne etenduse algust kohapeal , siis hinnaga 8.-/6.-€

Etendus kestab kokku  umbes 2 tundi

LISAVÕIMALUS PILETI OSMISEKS: Palju on uuritud võimalust osta pilet eelmüügist ilma kogukonnakeskusesse kohale tulemata ja saada see kätte enne kontserdi algust. See võimalus on nüüd olemas:
Kandke, palun, piletiraha Muraste külaselts MTÜ kontole EE221010220201766227 (kindlasti just sellele sihtotstarbega tehtud erikontole!!!). Palun kirjutage maksekorraldusele: teater, mitu piletit ja teie nimi ning tehke selle kohta pisike teavitus aadressile kogukonnakeskus@muraste.ee või helistades 5253128
Niimoodi ostetud piletid saate kätte enne kontserdi algust koolimaja peasissekäigu juures oleva piletimüügilaua juures (piletitele on märgitud teie nimi). Muidugi võite piletitele järele tulla ka varem.
Info ja broneerimine kogukonnakeskus@muraste.ee, 5253128
www.muraste.ee