EV100 tähistamine Murastes

Eesti Vabariigi   sünnipäeva tähistatakse Murastes traditsioonilise, tänavu juba kaheksandat korda toimuva öömatkaga.  23. veebruari õhtul toimuval matkal, kuhu oodatakse kõiki lähedalt ja kaugelt, on ka seekord kaks alguspunkti. Esimene retkeseltskond liigub Muraste kooli juurest algusega kell 19.00 tõrvikutega läbi meie ilusa metsa Muraste paeplatsile. Teine seltskond, mida juhib Harku Rannikukaitse Ükskikkompanii, alustab Rannamõisa kiriku juures 19.30 piduliku rivistusega, et edasi rivisammul ja uhke lauluga samuti Paeplatsile suunduda.  Eestimaa juubelipidu saab hoo sisse Muraste Paeplatsil.  Tähtsat päeva tuleb vaatama ka Lennu Taat (alias Egon Nuter) – ikka selleks, et veenduda Eesti heades kätes olemise üle.
Öömatka toimumist toetab oma rahastusega  rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest; lisaks on olemas toetus ka Harku valla eelarvest.

Järgmine suurem üritus  – Harku valla külade päev, saab toimuma juunis (täpne kuupäev ja koht on täpsustamisel ).  Ürituse  formaat tuleneb Eesti Vabariik 100 pidulikkusest ning on pühendatud suure tänutundega  meie valla kogukondades  vabatahtliku  töö tegijatele.

Kevadel, ilusate ilmade saabumisel avame äsja valminud ja noorte seas pikisilmi oodatud Muraste rulapargi. Rulapark valmis Muraste külaseltsi korraldamisel ning tänu Pria/Leader-programmi ja Harku valla rahalisele toele.

Lisaks oleme riigieelarvelise  eraldise ja meie külast Riigikogusse valitud Sotsiaaldemokraatliku erakonna esindajate toel rajamas Muraste kooli juurde välijõusaali.

Valminud on ka külla rajatava multifinktsionaalse palliplatsi ja Hiievälja pargi loodus- ja õpperaja ehitusprojektid. Kui esimese puhul on vajalik suurem investeering mõnest fondist, siis teise rajamist saame alustada talgutega juba varakevadel.

Murastes, nagu ikka, on aasta täis erinevaid ettevõtmisi ja üritusi. Toimuvad kinoõhtud , teatrietendused ja kontserdid, arvukad loodusmatkad ja palju muud. Tegevust peaks jaguma kõigile!

Põnevate kohtumisteni Murastes.

Muraste külaseltsi juhatus