Murastes alustab taas väikelaevajuhtide kursus

Kauaoodatud teade tulevastele meremeestele!

Saul-SailingPühapäeval, 24. novembril kell 10 algab Muraste kogukonnakeskuses (Lee tee 9, Muraste /Muraste koolimajas) taas väikelaevajuhtide kursus, ju
hendajaks  juba mitmest varasemast kursusest tuttav meremees-instruktor Elmo Saul  (www.puri24.ee; koolitusluba vastavalt Veeteede Ameti tunnustamisotsusele nr.449)

Väikelaevajuhi väljaõpe koosneb teoreetilisest väljaõppest, 60 akadeemilist õppetundi  ja  laevasõidu praktikast, 10 akadeemilist õppetundi vastavalt ilmastiku oludele. Tunnid hakkavad olema pühapäeviti kell 10-17, kursuslastega kokkulepel võib mõned korrad ka teistel aegadel teha – see kõik lepitakse kokku nii, et oleks sobiv kõigile osalejatele.


Väikelaevajuhi tunnistus
annab  õiguse olla “Kapten” kogupikkusega kuni 24 meetrit purje- või mootorlaeval kogu maailma meredel.
Kursuse lõpus (16. detsembril) tuleb sooritada eksam, mis koosneb 30 küsimusega testist ja kaarditööst. Test on sooritatud, kui õigeid vastuseid on vähemalt 85%. See tähendab, et võib olla kuni 4 viga.

Kursuse maksumus on varajastele registreerujatele (kuni 24. oktoober) 370€, hiljem 390€. Väikelaeva või jeti juhtimise õigust tõendava dokumendi või selle duplikaadi väljastamise eest riigilõiv 26.- eurot. Tasumisel on võimalikud erikokkulepped – nt kursuse eest tasumine osadena.

Kursusele registreerumine ja info: kogukonnakeskus@muraste.ee või 5253128 (Aule Kikas)Saul-Sailing