23. veebruari Öömatka TÄNUSÕNAD

See kaunis traditsioon toimus juba kaheteistkümndedat korda kui kogunesime jälle sini must valgete lippude alla tähistamaks meie armsa Eesti Vabariigi 104. aastapäeva suurejoonelise ÖÖMATKAGA.

Rahvast kogunes sadu ja tore oli näha nii palju lapsi lippude ja laternatega nii Murastest kui ka naaberküladest. Päev oli imeilus, päikeseloojangul toimus Muraste koolimaja ees pidulik kontsert, kus esinesid Suurupi naiskoor Meretule, peeti kõne ja Öömatk sai kauni alguse. Tõrvikute ja lippudega liiguti läbi Suurupi, kus lisandus veelgi matkalisi, mööda pimedat metsarada, mida valgustasid laternad ja tõrvikud.

Samal ajal kogunes rahvas ja Harku Rannikukaitse Üksikkompanii Rannamõisa kiriku juurde pidulikule aktusele, kus asetati mälestuspärg ja kõlas hümn. Ka sealt suundus matkaseltskond tõrvikute ja lippudega edasi.

Lõpppunktiks oli sel aastal Tilgu Sadam, kus juba kaugelt hakkas teelistele paistma valgustatud sini must valge lipp. Taamal üle tuuletu mere helendasid Tallinna tuled, põles suur lõke ning teelistele jagati kosutust ja kuuma suppi pakkusid Naiskodukaitsjad.

Kõlasid kõned ja lõbusa meeleolu lõid rahvatantsuansambli Pöörelised tantsijad, kes jäisel tantsupõrandal hoogsaid tiire tegid ja rahvastki tantsule kutsusid. Eriti südantsoojendav oli näha nii palju lapsi meie Eestimaa sünnipäeval, kellele need hetked kindlasti kogu eluks meelde jäävad.

Hämar peoplats, lõkkesädemed, kaunid isamaalised laulud, merekohin ja kauguses helkivad pealinna tuled – see oli ilus õhtu, mis jääb meie meeltesse ja südametesse!

SUUR AITÄH KÕIGILE, kes kaasa tulid ja siinkohal täname südamest kõiki, kes Öömatka toimumisele kaasa aitasid:

AITÄH Muraste külaseltsi juhtkonnale: Evarile, kes oli nõu ja jõuga abiks kogu ürituse kordaminekul, kes keeras kinni viimse kui kruvi, ehitas lõkke ja ühendas kõik juhtmed, Katrele, kes juhtis kindlalt ja kartmatult öömatkalised läbi pimedate ja müstiliste metsaradade, Liisale, kes pidas südantsoojendava ja veidi nukra kõne nende asemel, kel ei õnnestunud sel korral tulla kõnet pidama, seoses kurbade ootamatute sündmustega, Aulele, kes on meie kõikide ettevõtmiste ema ning tema heategude nimekiri oleks siinkohal liiga pikk ettelugemiseks, Katrinile ja Hannesele, hea nõu ja hea sõna eest ning rõõmsalt kaasa löömast!

AITÄH meie Harku Vallavalitsusele panustamast sündmuse korraldusse ja vallavanema Erik Sandlale Eesti Vabariigi aastapäeva innustava kõne eest! Koos saame teha parimat!

AITÄH Tilgu Sadama kaptenile Aarne Mandrele ja kommodoor Raul Kalepile, kes lahkesti lubasid oma sadama kail, mis mõne aasta eest oli veel merelainete all, pidu korraldada ja lõket teha ning avasid selleks puhuks ka õdusa sadamakohviku “Cliff”.

AITÄH Harku Rannikukaitse Üksikkompaniile ja pealikule Raul Küttile kauni traditsiooni jätkamise eest Rannamõisa kiriku juures.

AITÄH Riigikaitse rügemendile ja Naiskodukaitse Harju jaoskond, eriti Moonika Ots oma naiskonnaga ja Risto Pärn, kes ennastsalgavalt keetsid suppi ja tassisid ja jagasid ja koristasid ning olid terve päeva abiks ja toeks viimse minutini.

AITÄH Suurupi naiskoorile Meretule lauljatele, dirigent Elen Ilvesele ning koorivanem Aivi Järvele kauni esituse eest nii Muraste koolimaja kui Rannamõisa kiriku ees.

AITÄH rahvatantsuansambli Pööreline tantsijatele lustliku jalakeerutuse eest ja Aile Kaljolale organiseerimise eest

AITÄH Harku valla keskkonna spetsialist Lembe Reimanile ja Raikon OÜ Puukirurgile, kelle abiga sai peoplatsile suur ja ilus lõke.

AITÄH Muraste kooli peakokale Juliale, kes lubas oma kuningriigi suurt katelt kasutada supi keetmiseks.

AITÄH AS Tridens Ergi Astenile, kes varustasid matkalisi väikese keelekastmega.

AITÄH Orkla Eesti AS Arnika Ambosele, kes rõõmustas lapsi Kalevi Mesikäpa kommide ja küpsistega.

Vältimatute kohtumisteni 2023. aastal Eesti Vabariigi 105. sünnipäevale pühendatud kaunil traditsoonilisel Öömatkal!