Nädal 9

Eesti rahvas on koondunud sini kollaste rahvuslippude alla toetamaks Ukraina rahvast ja sõjakangelasi. Oleme mõtetes ukrainlastega ja nagu eestlastele kohane, toetame igati neid selles ebavõrdses võitluses.

Nii ka Muraste – hoiame meeltes kõiki meie külas elavaid ukraina päritolu elanikke ja saadame toetusi Ukrainasse.

Ukraina heaks annetusi tehes tasub kindlasti ka tausta kontrollida, sest paraku on selles olukorras ka ebamoraalseid tegelasi. Kindlasti on abistamiseks võimalusi erinevaid, nii rahalisi kui ka mitterahalisi

https://www.ukrainaheaks.ee/?fbclid=IwAR07g7Q9iVcEiaLOFwpdTpDkp5qrNSYlMoKsOnLVkukS9DGM5VELraLPi2o

https://redcross.ee/anneta/ukraina/?fbclid=IwAR2DcONcZQ5IUfg0-dx6rz9DqfRn7pQE30D-xsYSerC_cG7oN9qWD_3P1YY

01.-06. MÄRTS

Teisipäev 18:00 Inglise keele tund 18:30 Seltskonnatantsukursus edasijõudnutele, õpetaja Helen Klandorf
19:00 Suurupi Naiskoor Meretule

Kolmapäev
18:00 Brad Jürjensi kitarriklass
19:00 Brad Jürjensi kitarriklass  20.00 Brad Jürjensi kitarriklass 19:00 Aeroobika

Neljapäev 17:00 Inglise keele tund
18:30 Muraste Nimetu Näitemänguseltskond, juhendaja Anne Veesaar 18:30 Prantsuse keel, õpetaja Ines Järvsoo
19:00 Jooga, treener Daire Tammik 19:00 Suurupi naiskoor Meretule
19:00 Jooga, õpetaja Daire Tammik

Talve filmi tegijatelt UUS FILM!

Oskar Lutsu samanimelisel jutustusel põhinev mängufilmi “Soo” üheks keskmiseks temaatikaks on armastus. Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab ennast järsku keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu. Kokkupõrkes kohaliku jõhkardi Madjakaga lööb välja Toomase vastuoluline loomus ja tal tuleb nüüd korraga võidelda nii “”sookolli”” kui ka iseenda sees kasvava ebakindlusega.
Et näha millise lahenduse kogu asi saab pead viima enda sammud kino poole!

Margit Müürisepp on aastaid töötanud jumestuskunstnikuna ja koolitajana. Tema erialaks on fotomeigid ajakirjandusele, reklaamtööd, lavameigid, ta on juhendanud võistlusi, läbi viinud koolitusi ja teinud kutseõpetaja tööd. Margit on läbinud arvukalt jumestsukunsti ja grimmikoolitusi, õppinud Tallinna Ülikoolis koolitajaks/andragoogiks, olnud ilumessidel kehamaalingute źürii liige ning jumestajate kutsekomisjoni liige, osalenud võistlustel ja pälvinud mitmeid auhinnalisi kohti. Margit on kaastööd teinud ajakirjadele Anne, Stiil, Eesti Naine, Stiina, Naistekas, Buduaar, Playboy, Saladused, Kaubamaja ajakiri.

UUS MULTIFILM – eesti keeles.
Muumitroll saab herilaselt nõelata ja peab voodis püsima. Muumipapa tahab teda lohutada juttudega omaenda seiklusrikkast noorusest. Ta jutustab oma keerulisest lapsepõlvest, kuidas ta orbudekodust põgenes ning oma ajaloolisest kohtumisest leiutaja Fredriksoniga. Ta räägib oma võitlusest tugeva tormiga “Mereorkestri”-nimelisel laeval ja seiklustest võimuka Taat Joonase kuningriigis. Muumipapa rajab asunduse, sõbruneb kummitusega ja – ühel tormisel ööl – päästab merest Muumimamma. Ülejäänut me teame.
PILET: 5.00/ lastele 4.00 eur.

Kuidas toime tulla praegusel äreval ja kurval ajal, sellest vestleme jututoas.

Holger Oidjärv: targa rahva poeg
(sünd. 1943 a. Pärnus)
Elukogenud ja laia silmaringiga tunnustatud jooga ja feng shui õpetaja.Miks ühed meist teavad vastuseid eluliselt olulistele küsimustele, teised aga tormavad otsivalt ringi, komistavad, loobuvad, jäävad haigeks. Holger Oidjärv teab, kust otsimist alustada.Oma maa, oma rahvas
Õpetaja on veendunud, et eestlases on varjus tohutult tarkust oma maal toimetamiseks ja püsimajäämiseks. Feng shui on meil endal olemas, näiteks meie igiomas suitsusaunas. Ühe tubli külamehe saun asub ilmakaarte ja veesoonte suhtes just õiges kohas ja ka kõik algelemendid (tuli, vesi, maa, õhk) on seal kenasti tasakaalus. Sama harmooniat peaks hoidma ka enda ja muu maailma vahel. Vaimsed kultuurid on ikka arenenud üksteiselt parimat üle võttes. Uut ja võõrast ei maksa karta, endaoma ei tasu häbeneda. Holger Oidjärv on tagasihoidlik, ega pea end ise juureks teadjameheks, kelle käes on kõikide probleemide võti, vaid soovitab: ”Inimene on nii arukalt loodud, et kõik vastused on temas olemas. Looja on eluteele kaasa andnud meile kõik vajalikud vahendid. Kui jagub tahet peatuda ja südamehäält kuulatada, kostavad õige pea ka vastused.”“Elame ajal, mil hea ja kurja võitlus on väga võimas. Uskudes, oma südame häält kuulates, leiame jõu ja tarkuse toime tulla, ellu jääda,” arvab Holger Oidjärv. “Maailm on ääretult mitmekesine. Mina püüan olevat mõista sarnasuste ja hea kaudu, eelarvamuste ning tõketeta mõtestades ja tunnetades.” Õpetaja näeb, et meie rahva hulgas toimub mitmeid arenguid hea suunas. Inimesed tahavad olla tervemad, paremd, teadjamad.“Kui õpilane on valmis, ilmub ka õpetaja,”tsiteerib Holger talle endale toeks olnud Gunnar Aarmad.”Suured ootused ja kartused, ähmane ebakindlus ühiskonnas. Kõik see peegeldub inimestes. Kui su ellu tulevad muutused, vahel mitte soovitud, siis võta seda kui midagi uut, see saab aga vaid siis võimalikuks, kui vana teeb ruumi,” ütleb Holger Oidjärv.

Õpilased Holgerist:
• annab julgust ja jõudu lihtsalt olemiseks
• nagu soe klaasist anum
• inimene, kelle juures on rahustav olla; annab tohutu positiivse laengu
• abistav, võimas
• ta on õpetaja; juhatab, kuidas paremini elada
• oli kaks pingelist päeva ja pärast tänast vestlusringi olen sellest koormast prii; olen nii lõtv ja rahulik
• inimene, kelle läheduses on väga turvaline ollaMuraste külaseltsis – Lee tee 9, spordihoone uksel uksekellEELREGISTREERIMINE: muraste@muraste.ee
info: 5848 9661
HIND: 10.00 / pensionäridele 5.00 eur

APRILLIS TULEKUL

08. APRILLIL kell 18.00

Ei, see pidu ei jäänud ära, vaid toimub aprillis!

TANTS, SÖÖK ja VEIN – see ongi lõbus KREEKA PIDU!
Muraste kooli aatriumis toimub seiklusrikas “Reis Kreekasse” – saame kuulata muljeid Kreeka eluolust, söögi- ja joogikultuurist ning õpime Kreeka tuntuima tantsu sirtaki tantsusamme.
Avatud on müügilett, kus saab mekkida kreeka sööke ja veini, kõik on toodud otse Kreekast! Ja kellele hakkab maitstu eriti meeldima, see saab toitu-jooki ka kaasa osta.
Kaasahaaravate sirtaki helide saatel õpetavad kreeka tantsu ansambel Zorbase solistid Peep ja Margarita.
Kõik, kes vajavad reede õhtusse puhkust Kreekas, kohtume Murastes!