Nädal 19

Tere, armas Muraste! Kaunid kevadilmad on meid rõõmustanud ja kolm toredat üritust sai eelmisel nädalal tehtud. Kaunil jahedal, kuid päikesepaistelisel õhtupoolikul kuulasime linnulaulu saatel Muraste küla vanu saladusi, mis siiski päevavalgele on tulnud. Laupäeval sai Muraste kooli õuel korrastatud kooliaed ja pühapäeval tembutas Pipi ning kõik osalejad said pannkooki moosiga.

Tänane soe päike aitas kõigil talgulistel palju ära teha. Meil ka. Lisaks päikesele oli Muraste kooli juures kohal ka mitukümmend vabatahtlikku abilist. Kinnitust sai, et koostöös peitub tõesti suur jõud. Kõik, kes meie paesele pinnasele on püüdnud midagi istutada, teavad, et lisaks füüsilisele jõule on vaja ka tahtejõudu. Ja täna seda meie kooli juures oli. Seda jõudu. Ja koostööd. Ja nalja. Ja rõõmu koos tehtust. Peenrakastid, mis pärit kooli algusaastatest, said ümber korraldatud. Sünnipäevakingiks saadud marjapõõsad istutatud. Elupuud leidsid uue koha, et õuesõppeklassi ümber tuul nii kõvasti enam ei puhuks. Lillekastides on taas värve. Suured paekivitükid muruplatsil leidsid parema paiga. Staadionimuru on riisutud ja Muraste teeäärtest palju prügi kokku korjatud. Töötegijad said kõhutäiteks Julia tehtud talgusuppi ning Kaire küpsetatud talgukooki.

Aitäh kõigile panustajatele, kes laupäevasel päeval tulid ja tegid palju tööd! Koos jõuab alati rohkem.

SALADUSED….

Kaunis kevadine päikseline, kuid jahe õhtupoolik linnulaulu ja lõkketule ääres, kuuma tee ja küpsistega. Huvtavad lood Muraste mõisarahvast ja külaelanikest. Tõesti sündinud lood, mis dokumenteeritud ja niisama külalegendid. Tore õhtu oli. Täname Val Rajasaart ja Meelis Meriküla põnevate lugude eest.

PIPI ja KOOKI MOOSIGA

No oli see vast vahva pidu PIPIGA!

MOBIILIGA PILDISTAMISE ÕPITUBA

Ilusa ilmaga pildistame ka õues!

Mobiiliga pildistada on imelihtne – klõps ja valmis.
Hea kvaliteedi, fookusega, kunstipärased võtted ja abivahendid, mis teevad fotost professionaalse foto – neid nippe õpetab meile fotograaf ja koolitaja AIVAR PIHELGAS. Saame teada, milline on hea pildi saladus. Püüame harjutada, pildistame mõtestatult ja vaatame, kuidas selle seadmega on võimalik salvestada lisaks kujutisele ka emotsiooni ja ajalugu. Kuidas mobiiltelefoni käsitseda? Vaatame mida telefoni püütud piltidega on võimalik veel edasi teha. Kuidas pildile anda lisaväärtust.
Aivar Pihelgas on fotograaf ja fotograafia õpetaja. Lisaks on ta tuntud kui kirglik rändaja, kes on koos oma kaameraga külastanud paljusid põnevaid paikasid maailmas.
Temalt on küsitud, et kas maailma vaatamine läbi fotokaamera kaadri pole piirav tegur reisilt täieliku emotsiooni saamiseks? Tema vastus on järgmine: “Kaamera kaader on nagu raam – sinna ei saa mahutada korraga kõike! Pildistamine muudab hetke ajajoonel väärtuslikuks, paneb mu suhtuma olukordadesse mõtestatult ja eristama olulist vähemolulisest.
Aivar Pihelgas on raamatu “ Praktiline fotograafia” (kirjastus Varrak 2014) autor. Tema koolitustest võtavad igal aastal osa sajad inimesed, kes leiavad endas pärast kursuseid tugevalt areneva fotograafiahuvi.
Vastus küsimusele-Mis teeb sinu arvates fotost hea foto?
Hea foto on see, kui fotograaf on näinud valgust. Fotograafia olemus on valgus. Kui fotograaf oskab näha valgust, siis see on kõige alus. Teine on see, kuidas ta on osanud tabada hetke ja kolmas on see, kuidas ta on seda komponeerinud ehk kuidas ta paigutab selle, mida ta näeb, piiratud kaadrisse. Võib-olla kõige enam meeldivad mulle need pildid, mis lisaks hästi tabatud hetkele ja valgusele omavad emotsiooni ja lugu. 

UUS! BUSSIGA KIRNA MÕISA

23. MAI on võimalus bussiga sõita imekaunist tulpide välu imetlema

KIRNA MÕISA

bussid väljuvad: Tabasalust, Murastest, Väänast ja Kumnast.

Registreerimine: kumnakultuuriait@harku.ee

23. 05. 23
Osalustasu 40€

Sisaldab sissepääsu, ekskursiooni koos giidiga, toitlustust ja transporti.
Väljasõit
* Tabasalu raamatukogu parkla kl 09:50
* Muraste bussipeatus Kolmiku Konsumi poolel kl 10:00
* Vääna kooli bussipeatus kl 10:10
* Kumna Kultuuriait kl 10:20
* Kirna Mõisas kl 11:50
* Kell 12:00-12:45 ekskursioon giidiga
* Kell 12:45 vaba aeg
* Kell 15:00 grupitoitlustus
* Kell 16:00 Koju tagasi
Lisainfo ja registreerimine kuni 19. maini.
tel. +372 5553 8009
kumnakultuuriait@harku.ee 

Lastekaitsepäev. LASTELUSTIPIDU

SEE VAHVA PÄEV TULEB JÄLLE!

Üritus on tasuta.

Muraste kooli õues on BATUUDID, kus saab lõputult hüpata.
Külla tulevad PIPI ja tema täpiline hobu TÄPI.
Avatud on NIKERDAMISE ja käsitöö toad.
Kellade ja vilede saatel sõidab kooliõuele JÄTSIABI.
Lapsed saavad muutuda kelleks iganes nad soovivad, sest NÄOMAALIJA teeb 6 euro eest imesid.
Toimub suur LASTERIIETE KIRBUKAS.

Kõik lapsed on oodatud!