Nädal 33

Tere, armas Muraste! Suve viimane vaatus on käes, päikseline ja küpsete marjade hõnguline. Nüüd on vaid mälestusse jäänud tore Harku valla küladenädal. Nii palju kodukohvikuid, kontserte, matku, lastealasid ja nii palju külastajaid pole külapäevadel enne nähtud. Ilmataat soosis meid, vahel siia-sinna natuke vihmasagaraid saates. Seekord oli Murate külapäev koos Merikülaga. See oli kenasti kokkku sõlmitud ajaliselt ja mõeldud erinevas vanuses elanikele.

Kell 12.00 avas uksed Muraste kooli juures Lottemaa, kus Lotte ja Bruno tantsutasid, mängutasid ja hullasid koos lastega ja neid oli kogunenud kooli õuele sadu ja sadu. Hüpati batuutidel, kes viitsis järjekorras seista, sai endale vahva näomaalingu, avatud oli põnevate mängude ala ja Lotte pannkoogi kohvik. Külla sõitis ka jätsiabi auto.

Kell 14.00 viis Muraste Looduskooli õpetaja Val Rajasaar soovijad tõukeratta retkele läbi Muraste ja Suurupi metsade. Tehti palju vahepeatusi, kus Val jutustas põnevaid lugusid Muraste vanadest hallidest aegadest, küla saladustest, mõisaelust ja paljust muust.

kell 15.30 jõuti Merikülla, kus oli avatud kohvik ja algas puhkpilli kontsert Tabasalu Brassi esituses. Nad olid roninud kõrgele nõukaaegsele merekaitse rajatisele, meri loksus mõnusalt randa ja kõik see kokku oli väga romantiline pärastlõuna.

Kooli aatriumis esietendus Kaari Sillamaa muusikal Lumivalgeke. Väga hoogne ja professionaalne etendus Kaunite Kunstide Kooli õpilaste esituses.

kell 22.00 olid Muraste Paeplatsile 40 autot kenasti üles rivistatud ning öökino võis alata. Päike loojus parasjagu, õhtu oli mõnusalt sume ja film oli tõsielust ühe kuulsa naise saatusest 70-ndatel.

Paljudele väga meeldis Muraste öökino ja seepärast toimub juba uus AUTOKINO 25. augustil Paeplatsil. Seekord valis Harku valla rahvas 10 filmi seast Melchior III osa.

Tore päev oli see Muraste-Meriküla külapäev. Kõik see on jäädvustatud väikesele filmiklipile:

AUTOKINO – Apteeker Melchior III. TIMUKA TÜTAR

25. augustel kell 22.00

Muraste Paeplatsil

Pilet eelmüügist: 8.00 eur/ in.

OSTA SIIT: https://pilet.pro/toode/autokino-apteeker-melchior-iii/

Kohapeal: 10.00 eur/in. (arveldame sularahas)

Kirjeldus

AUTOKINO Muraste Paeplatsil, kell 22.00 filmi algus.
PLATS AVATUD 21.00

NB!
* heli kuuleb raadiost sagedusel 91.0
* autosid hakatakse paigutama alates 21.00
* autosid pargib JUHENDAJA (suuremad autod külgedele ja taha)
* filmi ajal peab mootori seiskama

Autokinos müügiks:
alkovabad joogid ja popcorn

SISU: Keterlyn jõhkra kallaletungi tunnistajaks. Tundmatu noormehe elu õnnestub päästa, kuid mälu kaotanud ohver ei tea, kes ta on ja kuidas enda jaoks võõrasse Tallinna sattus.

Sündmuskohalt leitud sõrmus juhatab Melchiori öise vennaskonna jälile, küsimusi tekitab ka laadapäeval esinenud veiderdajate trupp. Hirmuäratavad märgid vihjavad, et ohus pole üksnes tapmiskatsest toibuv tundmatu, vaid ka teda ravivad Melchior ja Keterlyn.

Samal ajal saabub linna inkvisiitor, keda teatakse halastamatu nõiakütina. Melchiori võime “surnutega kõneleda” ja nähtamatuid mõrvajälgi märgata on äratanud kahtluse, et tegemist võib olla ohtliku ketseriga. Ja kiriku vaenlase koht on tuleriidal…

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid raamatutest tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute, filmi jaoks loodud põnevate keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen (Nimed marmortahvlil, 1944), tootjateks on Taska Film (O2, Fred Jüssi. Olemise ilu, Talve, Klassikokkutulek, Nimed Marmortahvlil, 1944), Nafta Films (O2, Supilinna salaselts), Apollo Film Productions (Talve, Vanamehe film, Soo, Kuulsuse narrid, Suvitajad) ja HansaFilm (Tõde ja õigus). Apteeker Melchiori filmid valmisid Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks olid Maze Productions Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, eriefektide juht Jan Viljus.

Peaosades: Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Karl Robert Saaremäe, Ott Raidmets, Hele Kõrve, Andres Mähar, Jan Uuspõld.

MURASTES ALUSTAVAD TAAS HUVIRINGID