Nädal 47

Tere, armas Muraste! Karge november, maa on kaetud õhukese valge looriga. On aeg mõtisklusteks, nendes hetkedes peitub looduse tasakaal ja vaikne ootus…

TÄNA!!! Kaunis isevalmistatud JÕULUKINK LÄHEDASTELE!

Veel saab liituda huvitava õpitoaga – muraste@muraste.ee

SÖEJOONISTUS, see pole keeruline. Foto näidatakse seinale proektori abil, ning portree piirjooned joonistatakse maha. Hiljem juhendaja abiga varjutatakse söega ning valmib kaunis portree.
OODATUD ON KA ÕPILASED!

SÖEJOONISTUSE ÕPITUBA

Paar aastat tagasi oli just see õpituba Murastes väga populaarne. Nüüd on jälle võimalus joonistada oma lemmikust kaunis portree.

20.november
kell 17.30 alustab esimene grupp
kell 18.00 alustab teine grupp
Registreeri: muraste@muraste.ee

Pane kirja omale sobiv alguse kellaaeg!
Palun saada digitaalne foto portree, mida soovid joonistada!

Töötoa maksumus on 28 eurot (juhendamine, materjalid).

Kui on soov terve pilt ise üles joonistada, siis võib pildi võtta kaasa ka paberkandjal.

Selles õpitoas õpime tundma valguse ja varju põhitõdesid ning neid rakendama paberil söe abil. Et joonistamine oleks jõukohasem, saab pildi kontuurid projektori abil paberile kanda. Osaleja saab ise oma pildi järgi joonistada. Kaasa võib võtta pildi inimese, looma portreest (otsevaade) või mõnest detailist (lill, puuvili, maja jms). Kui on soov projektori abil kontuurid paberile kanda, siis palun pilt saata enne toimumist digitaalselt muraste e-mailile. Kui on soov terve pilt ise üles joonistada, siis võib pildi võtta kaasa ka paberkandjal.
Töötuba viib läbi kunstiõpetaja Marell Voolaid.

Osalejate arv on piiratud. Pool gruppi alustab joonistamist 20.november kell 17.30 ja teine pool 18.00. Anna e-maili teel teada, kumb aeg paremini sobib. Osalemiseks kirjuta muraste@muraste.ee. Töötoa maksumus on 28 eurot (juhendamine, materjalid).

KIMCHI ÕPITUBA

Muraste kooli õppeköögis (Lee tee 9) peauksest.

Osaluspanus 35.00 eur sularaha

Pane ennast kirja: muraste@muraste.ee

Soovime teid juhendada kõige traditsioonilisema L-Korea Kimchi tegemisel, inimese käe all, kes Eestis elavate korealaste väitel on siin selles kõige oskuslikum.
KOJU KAASA: 1 kg kimchit + boonusena kimchi kaste igale osalejale.
Traditsioonilise kimchi tegemise kõrvale käib ka lõpuks ühine kimchi maitsmine, traditsiooni kogemine ja arutelu.
Kuuleme ka huvitavaid fakte Korea elu olu kohta.

KIMCHI (korea keeles 김치) on traditsiooniline vürtsikas Korea pearoogade kõrvalroog, mis koosneb soolatud ja fermenteeritud köögiviljadest.
Olles maailma üks vitamiinirikkamaid toitusid, kindlustab see kiirendatud seedimise ja tugevndab immuunsüsteemi.
Kimchit peetakse Koreas toitude kuningannaks ja inimene, kes seda teha oskab saab Lõuna-Koreas tunnuse kui tõeline kokk!

Infoks: tegu pole taimetoitlastele sobiliku koolituseda. Retsept sisaldab lisaks taimsele – krevette, kalakastet, austrikastet, seemneid ja pähkleid.

Kuna kohtade arv on piiratud, pane ennast aegsasti kirja:
muraste@muraste.ee

Eelmisel aastal oli just see õpituba küpsetajate lemmik ja tegime seda kohe mitu korda.
Võtke kaasa oma lapsed, see on väga põnev õpituba ka neile!

Koolitusel õppime selgeks mõnusa kringlitaigna tegemise, et tulevikus saaks kõik kodused peolauad oma tehtud kringliga kaunistada.
Lisaks taignale on plaanis läbi proovida ka kolm erinevat täidist. Jõulule kohaselt ei puudu kringliteost kaneel, martsipan, jõhvikad, apelsiin jms. Kindlasti teeme ka ühe mõnusa mahlase soolase kringli.

FA STUUDIO JUUBELIKONTSERT

Kontsert on TASUTA!

Muraste külaseltsis tegutsev FA STUUDIO sai 10 aastaseks. Fa Studio kutsub juubelikontserdile kõiki praeguseid õpilasi ja vilistlasi! Saame kokku, meenutame, kuulame muusikat, täname ja tähistame. Kõik huvilised on oodatud!

KINOÕHTU: UUS EESTI KOMÖÖDIA

Rockn roll – pealuud ja mustad rüüd.Munga prototüüp on tõesti Petseri kloostri mungast, kes 70-ndatel kihutas 150-ga punase zapakaga Petserimaal. Tema lõpp oli kurb, ta sai surma liiklusõnnetuses.

Kung fu komöödia “Nähtamatu võitlus” tegevus toimub 1970ndate Nõukogude Liidus. Filmi peategelane on noor huligaan Rafael, kes satub Hiina piiril aega teenides kung fu ässade rünnaku alla. Tema armee saab küll haledalt kolki, kuid vastaste superstiilne võitluskunst vaimustab noort mässajat. Koju naastes leiab Rafael tee kloostrisse, kus kohtub õigeusu munkadega, kes hiinlastest veelgi vingemat võitlust peavad. Munkade võitlus on aga nähtamatu – võidab see, kes on alandlikum. Algab huligaani koomiline teekond kõikvõimsa alandlikkuseni, mis on täis kiusatusi, usku, armastust ja rõõmu.

JÕULURETK

HARKU VALLA LASTEKAITSE ÜHING korraldab traditsioonilise JÕULURETKE seekord MURASTE LOODUSKOOLI õuel.

Üritus on kõigile TASUTA!

Jõuluretk on väike jalutuskäik metsas ja jõukohane igale eale. Jõuluretke juhib Val Rajasaar, kes viib meid Muraste mõisaparki ja räägib kuidas tehti mõisaprouale jalutusrada mere äärde ning lisaks veel palju põnevaid lugusid. Looduskooli õuel saab ratsutada HOBUGA ja PONIGA, istuda LÕKKE ääres ja grillida vahukomme ning JÕULUVANA telgis lugeda luuletusi.

AVATUD on PANNKOOGIKOHVIK kus päkapikud küpsetavad pannkooke. Pannkookide eest saab tasuda SULARAHAGA!

TÄHELEPANU MURASTE!

Kui leidub teie seas MALE, BRIDŹi või MÄLUMÄNGUHUVILISI, siis andke endast teada. Alates JAANUARIST alustame TARKADE KLUBIGA. Võimalusel saab neid mänge ka õppida.

Kirjuta oma osalussoovist: muraste@muraste.ee

ALUSTAME JAANUARIS.

Osalussoovist kirjuta: muraste@muraste.ee