Kohtume jaanitulel!

Neljapäeval, 23. juunil  algusega kell 19 toimub Muraste paeplatsil jaaniõhtu, mille seekord oleme seadnud pealkirja “Rännak ajast aega”.

Jaaniõhtul on kaks algust. Kell 19 algab Konsumi juurest rännak põliste pühapaikade juurde. Paeplatsil aga algavad samal ajal rahvuslikud mängud-võistlused Jaanidele ja Jaanikatele ning kõigile jaanilistele.

Loo ja hoo võtab üles just selleks õhtuks loodav Harku valla suur JaaniorkesterTule orkestrandiks ning võta kaasa omale sobiv pill – kastanjetid, jauram, tirinui, lehe-, vile- või parmupill,käristi või ka lõõts, viiul, kannel jne. Jaaniorkestrisse sobivad kõik pillid! 13467748_10209353928346431_1466040385_o (1)

Võidutulest süütame jaanitule kell 21.

Tantsuks  ansambel MelodyMix.

Kutsu jaanuõhtule hea seltskond ja paki kaasa piknikukorv!

Kohapeal saadaval pannkooogid ja kohv/tee. Keerleb õnneratas!

Kl 19 algavast rännakust: Olete oodatud rännakule iidsetesse aegadesse. Aega mil avaldati austust loodusele. Aega mil maagia oli elu lahutamatu osa. Mäletamata aegadest on eestlastel olnud kombeks käia andidega palumas oma jumalaid teatud pühaks peetud kohtades.

Muraste on rikas iidse kultuuripärandi osas. Meil on hiiemets, kultuskivid, kalmed ja mõningad neist kaeme oma silmaga üle. Rändame mööda põlde pikas-pikas heinas ühe kivi juurest teiseni ande viies ja aina hääd soovides.

Vanarahva uskumuse järgi on maagiaks õige päev just neljapäev ja pühad lisavad vaid väge soovide täitumiseks.

On jaanipäev, on neljapäev ja just õige aeg matkaks eestlaste põliste pühapaikade manu. Pühadele kividele võib kaasa võtta ande tänutäheks või selleks, et palvel oleks suurem jõud.

Alustame retke minevikuradadele Konsumi juurest  kell 19 ja tagasi olevikku naaseme paeplatsil toimuval  jaanitulel. Matka pikkus on orienteeruvalt 4 kilomeetrit ja 3 tundi (vihma korral tõenäoliselt astume kiiremini ja jõuame varem).  Matka juhib Merike Sepman.

Pange keha ja vaim valmis kahlamaks läbi jaanipäevaks pikakas kasvanud rohu.

Kohtumiseni! Olete oodatud iga ilmaga!