Näitus „Tuulepealne maa – siin on sinu kodu“ Eesti Vabariigile juubelikingiks

Lisaks traditsoonilisele  öömatka korraldusele soovisime külaseltsiga tänavu, Eesti Vabariigi suurel juubeliaastal, teha oma rahvale veel ühe kingituse – näituse. Pärast pikki arutelusid otsustasime jutustada loo keskkonnast meie ümber läbi Johan Boeijkensi, 18-aastase Suurupi noormehe, Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilase pilgu ja fotosilma.

Inspireerituna imelistest loodusfotodest sündis lugu, mille sõnastasime nii: „Meie küla asub Tuulepealsel maal, kus ühel oksal võib olla rohkem elutarkust kui Sinul. Metsal on silmad aegade algusest, mil korjas marju Sinu vaar-vaar-vanaema ja kus sinu laps tuleb koeraga koos jalutama. Kus on Sinu lapse silmad? Üksteist hoides ja teineteisest hoolides on meil seda lugu meil võimalik jutustada ka saja aasta pärast. Hooli oma kodumetsast, koos on seda teha kergem. Ole olemas ning vaata julgelt oma peegeldust rabajärves. Las lind laulab  – tal on, mida öelda! Oska kuulata! Muraste on meie koduküla!“

28383397_1871741656178117_393525672_nNäituse fotode autor  Johan Boeijkens tutvustab end nii: Olen 18-aastane Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane. Elan Suurupis ja minu suurimateks hobideks on loodusfotograafia ja linnuvaatlemine. Suurem osa minu pilte on tehtud Suurupis ja Murastes. Kui vaba aega on rohkem, siis käin teistes looduskaunites paikades Eestis või sügiseti linnujaamades. Minu pilte on auhinnatud Eesti Loodusfoto ja tunnustatud Looduse Aasta Foto konkurssidel. Mind on tunnustatud noore looduskaitsja märgiga. Looduses viibimine on mõjutanud minu mõttemaailma ja arvan, et loodusest midagi rahustavamat ei ole.

Näituse pilte saab näha Muraste koolimajas ja kogukonnakeskuses ning huvi korral mujalgi. Näituse  ametlik avamine ja kohtumine noore andeka fotograafiga toimub reedel, 23. veebruaril kell 10.20 Muraste koolis toimuval Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud aktusel.
Näitust saab nautida ka enne öömatka algust,  reedel, 23. veebruaril kell 18-19 Muraste koolimaja aatriumis.

näituse pildid

Projekti rahastas rahandusministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest.

RM-KYSK_logo_reg_toetuseks-Vektor-suur_sygis2015