Alustab uus huviring: programmeerimine

Murastes alustab alates oktoobrist tööd uus huviring:  programmeerimine. Selleks ootame oma seltskonda nutikaid noori alates 4. klassist (ei pea olema Muraste Kooli õpilane). Ring avatakse 10 osaleja olemasolul, toimumise ajaks on kolmapäevad, kell 15.30-17.

Tegu on huviringiga, kus õpetatakse programmeerimise algteadmisi läbi Pythoni keele.  Lisaks kasutame Giti. Huvi korral saab hiljem tegeleda ka HTMLi ja CSSiga. Ring eeldab inglise keele algteadmisi.

Käsitletavad teemad:
– Mis on programmeerimine? Mida tähendab algoritm?
– Python ja IDLE
– Tingimuslaused
– Tsükkel
– Järjendid
– Funktsioonid ja meetodid

 Juhendaja  Silver Palumaa on lõpetanud  Tartu Ülikoolis informaatika erialal (lõpetatatud 2016. a). Ta töötab Eesti Energias tarkvara arendajana.

Kas kooliarvutid või oma arvutid?

Otseselt vahet ei ole. Kooliarvutite puhul peaks arvutitesse teatud tarkvara olema paigaldatud. Oma arvuti puhul saame paigalduse teha ka esimeses praktikumis. Oma arvuti puhul on eelis, et kõiki tehtud asju saab kodus koheselt jätkata. Samas võtame kasutusele ka Giti, et kooliarvutite kasutajad saaksid oma koduarvutis asjad kätte. Esimeses praktikumis on siiski soovitatav kohale tulla oma arvutiga, et saaks seal ka asjad kenasti tööle.

Kuutasu: 35€

Registreerimine: (huvijuht) katrin.pebsen-zachrau@murastekool.edu.ee