#kuidasmekestame arutelu jõuab Harku valda

Hea Harku valla inimene!

kuidasmekestame1Teadlased ennustavad Eestile lähemateks kümnenditeks rahvaarvu jätkuvat ja olulist kahanemist. Kahanev rahvaarv kujutab tõsist ohtu meie riigi harjumuspärasele toimimisele ning keele, kultuuri ja elukeskkonna säilimisele. Samasuguste väljakutsetega seisavad silmitsi väiksemad Eesti paikkonnad juba täna. Lastes demograafilistel trendidel vaikselt isevoolu minna, avastame end ühel hetkel olukorras, kus rahvastiku kahanemine muutub pöördumatuks. Täna saame veel trende muuta – seda siis, kui hakkame inimvara küsimusega teadlikult ja süstemaatiliselt tegutsema.

kuidasmekestame2Kutsume Sind osalema #kuidasmekestame osalusarutelul. Uurime rahvastikutrendidega seotud fakte, jagame omavahel lootusi ja hirme, raamistame olulisemad probleemid ja mis kõige tähtsam – otsime koos häid ideid ja lahenduskäike, kuidas meie kogukonna elujõudu hoida. #kuidasmekestame arutelu ja ideede otsing on osa laiemast kogukondlikust arutelusarjast, mida tehakse üle terve Eesti erinevates paikkondades. Meie kogukonna arutelu toimub 23. oktoobril kell 17:30  Muraste koolimajas.

Miks osaleda?

* Rahvastiku vähenemine puudutab meist igaühe elukorraldust. Näiteks juba praegu on koolides puudu õpetajatest, avalikke teenuseid tõmmatakse koomale, kauplused sulgevad uksi.

* Arutelus avanevad osalejate isiklikud kogemused, vaated ning arvamused. Nende sünergias saavad sündida uudsed ja vägagi innustavad lahendusideed.

* Ettepanekud ei jää jõude seisma, vaid need liiguvad kokkulepitud teekonna kaudu otsustajateni. Mis on jõukohane, selle saame ise ette võtta. Kohaliku omavalitsuse otsust, maakonna või riigi tasandil kokkulepet nõudvad ettepanekud viime koostöös teiste kogukondadega otsustajateni – sobivad need siis strateegiatesse ja arengukavadesse või liiguvad toetajate lisandudes kollektiivse pöördumisena Riigikogusse.teekond

Lisainfot #kuidasmekestame arutelude kohta saad lugeda: kestame.rahvaalgatus.ee

Palun anna oma osalusest märku vastusega sellele kutsele.

Lisainfo ja osalemisest teavitamine:

Andrus Saliste
Lääne-Harju piirkonna eestvedaja
asaliste@hotmail.com5068602