Tähistame Eesti Vabariigi 101. sünnipäeva

Eesti Vabariigi   sünnipäeva tähistatakse Murastes traditsioonilise, tänavu juba üheksandat korda toimuva öömatkaga.  23. veebruari õhtul toimuval matkal, kuhu oodatakse kõiki lähedalt ja kaugelt, on ka seekord kaks alguspunkti.

Esimene retkeseltskond liigub Muraste kooli juurest algusega kell 19.00 tõrvikutega läbi meie ilusa metsa Muraste paeplatsile. Teine seltskond, mida juhib Harku Rannikukaitse Ükskikkompanii, alustab Rannamõisa kiriku juures 19.30 piduliku rivistusega, et edasi rivisammul ja uhke lauluga samuti Paeplatsile suunduda.

Sünnipäevapidu kulmineerib Muraste Paeplatsil.  Tähtsat päeva tuleb vaatama ka Ivan Orav  (alias Andrus Vaarik) – ikka selleks, et veenduda Eesti heades kätes olemise üle. Sünnipäevakõnet peab ja lauluviisi veeretama kutsub Riigikogu liige Hardi Volmer.  Nagu ikka, põleb lõke, süüakse  Naiskodukaitse naiste keedetud suppi ja tuntakse rõõmu teineteise ja Eestimaa üle.
Ivan Orava kutset kuula ja vaata SIIT 

Aga see pole kindasti veel kõik!
Tode-ja-Oigus-760ptx380pt

22. veebruari õhtul kell 19 ootab teid kõiki Muraste kodune kinosaal: ekraanil on täiesti uus Eesti film “Tõde ja õigus”.
Vargamäe uus ja järeleandmatu peremees peab võitlema raske töö, kiusliku naabri ja omaenda tõekspidamistega, et oma söötis ja vilets maa viljakaks muuta. Ja et tõde ja õigus jumala poolt mahajäetud paigas jalule seada. Lootusest ja teotahtest pakatav Andres tuleb koos noore abikaasa Krõõdaga võlgu ostetud soisele talukohale uut elu rajama. Vargamäe Mäe talust peab saama koht, mis perekonna eest hoolitseb. Majapidamine nõuab palju tööd ja järjekindlust – algab elukestev võitlus nii looduse ja saatuse kui ka kiusliku naabrimehe Pearu poolt mängitavate vingerpussidega. Kui elukaar jagab Andresele enam kannatusi kui kauaoodatud tulemusi, hakkab mees üha meeleheitlikumalt otsima tõde ja õigust nii kohtust, kõrtsist kui ka Piiblist, tuues oma otsinguil ohvriks perekonna, lähikondlased ja iseenda. Unelm õitsvast ja perekonna eest hoolt kandvast Vargamäest vajub üha sügavamale reaalsuse varju.
Režissöör & stsenarist: Tanel Toom; Operaator: Rein Kotov; Kunstnik: Jaagup Roomet; Kostüümikunstnik: Kristiina Ago; Jumestuskunstnik: Liisi Roht, Kaasprodutsendid: Armin Karu, Madis Tüür, Produtsent: Ivo Felt; Osades: Priit Loog, Priit Võigemast, Maiken Schmidt, Simeoni Sundja, Ester Kuntu. Mängufilm / 165 min; Esilinastus 20. veebruar, 2019. Pilet 5.-/3.50. mummi

23. veebruari õhtul, alates kl 22 ootab Mummi trahter  lustijaid öömatka jätkupeole; seal laulab-tantsitab pidulisi Grete Paia.

24. veebruari päikesetõusu lähme külla!  Varahommikul kell 7.20 on kõik oodatud Harku vallamaja juurde pidulikule rivistusele ja lipuheiskamisele

Kohtumisteni!

öömatk