Nädal 41

Tere, armas Muraste! Sel nädalal on Muraste kooli Sihtasutuse poolt korraldatud üks vägev heategevuskontsert, mis sobib igale vanusele ning on eelkõige pühendatud meie õpetajatele.

CHALICE – Meie inimesed. Meie õpetajad.

Piletimüük toimub läbi www.fienta.com keskkonna.

Täiskasvanutele on pilet 15 €, pensionäridele ja lastele alates 9. eluaastast 12 €, kuni 8-aastased (k.a) tasuta. Kohapeal 20 €. Kes soovib aga panustada rohkem, saab soetada toetajapileteid 30 €, 50 € ja 100 € vääringus.

Heategevuskontsert Meie inimesed. Meie õpetajad.Meie õpetajad on meie inimesed, keda usaldame, hoiame ja toetame ning kes omakorda õpetavad, hoiavad ja toetavad meie väikseid inimesi nende haridusteel. 5. oktoobril tähistatakse õpetajate päeva – nii ka meie armsas Muraste Koolis. Sel päeval oodatakse vanemaid appi mõnda tundi andma, et õpetajad saaksid sel neile pühendatud päeval natukene hinge tõmmata ja meelt lahutada. Vastava info olete saanud lapse klassijuhatajalt.Õpetajad on meie laste hariduse alustala ja selleks, et nende ind ei raugeks, on Muraste Kooli SA loonud õpetajate tunnustusfondi. Fondi eesmärk on õpetajaskonna võimaluste avardamine ja tunnustamine. Käesoleval aastal on fondist toetatud õpetajate väljasõitu 15.-17. juunil Lõuna-Eestisse, mil külastati Võru Kreutzwaldi Kooli ja Rõuge Kooli, kus kuulati nende kogemusi lennupõhise õppe, õpetajate koostöö ja õpiringide ning Hea Kooli ja Tuleviku Kooli programmides osalemise teemadel. Lisaks said õpetajad väljasõidul nautida looduskauneid paiku Lõuna-Eestis. 11 õpetajat said möödunud õppeaasta silmapaistva panuse eest rahvusliku mustriga saunalina ning kõik õpetajad ühe humoorika tänukingi. Lisaks tähistasid õpetajad fondi toetusel kooli sünnipäeva Silent Disco’l.

Muraste Kooli SA korraldab õpetajate päeva puhul neile ühe südantsoojendava tänukontserdi. Soovime kontserdiga ütelda meie õpetajatele aitäh ning läbi toetusfondi anda neile veelgi indu ja inspiratsiooni oma teadmiste jagamiseks meie lastele. Esinema on palutud Chalice, kelle laulust „Minu inimesed“ on inspireeritud ka kontserdi pealkiri „Meie inimesed. Meie õpetajad“. Kontserti saab kuulama tulla 13. oktoobril kell 19 koolimaja aatriumisse. Piletimüük toimub läbi www.fienta.com keskkonna. Täiskasvanutele on pilet 15 €, pensionäridele ja lastele alates 9. eluaastast 12 €, kuni 8-aastased (k.a) tasuta. Kohapeal 20 €. Kes soovib aga panustada rohkem, saab soetada toetajapileteid 30 €, 50 € ja 100 € vääringus.

Kohviku jaoks ootame teie hõrke küpsetisi, soolaseid ampse ja joogipoolist. Ka kohvikust saadav tulu läheb toetusfondi. Kes soovib kohvikusse omalt poolt midagi tuua, palun võtke ühendust Kaire Taberlandiga, tel 55616062 või kaire.taberland@gmail.com.

Tulge kontserdile ja andke nii oma panus õpetajate toetusfondi. Piletid müügil siin: https://fienta.com/et/meie-inimesed-meie-opetajad.Hoiame oma laste õpetajatel silmad säramas! 

Läinud laupäeval toimus Murastes LOODUSMATK Val Rajasaarega.

Kena sügisilm, puud rüütatud kuldsesse, mahedad metsarajad ja karge meri. Vaata videoklippi ja saa osa.

Loodusmatkasid saab tellida: http://www.murastelooduskool.ee/

Matka rajad: https://www.visitharku.com/blogi/muraste-loodusmatk.htmlhttps://www.youtube.com/watch?v=s7W6m_9QOb0

TASUTA LOENG ja eelnevalt FILMIÕHTU “Seenelkäik”

15. okt. kell 17.00

TASUTA

Kinoõhtu + infotund.
Üritus on tasuta.
Analüüs naiskodukaitsjatelt filmis nähtu põhjal, kuidas metsast elusa ja tervena välja tulla.Üritus toimub Porikuu festivali raames.
Vaata kogu festivali kava:
https://www.porikuu.ee/1. Osa Film “Seenelkäik”.
Poliitik Aadu Kägu sõidab koos abikaasa Viiviga metsa seenele, et puhata närve mainekampaaniast. Nendega liitub hääletaja, rahatu rokitäht Zäk. Vältimaks üldkäidavaid seenemetsi, sõidetakse umbropsu kuhugi laande, mis paistab tõeliselt ürgne ja inimtühi. Peatselt avastab kolmik end eksinuna ja samal ajal lahvatab meediaskandaal – uuriv ajakirjandus kahtlustab, et Kägu on kuritarvitanud riigi raha. Algab võitlus au, elu ja surma peale nii metsas kui linnas.Film on pärjatud väga arvukate auhindadega mainekatel filmidestivalidel. Parim film, parima nais- ja meespeaosa täitmise eest. Hinnati satiirilist tooni ja meediapoliìtika pihta suunatud intelligentset kriitikat.2. osa. Peale filmi toimub Naiskodukaitse infotund. Saame teada, kuidas minimaliseerida metsas eksimist ja mida teha, kui see juhtub.
Arutletakse, mis tegid filmi peategelased metsas valesti ja kuidas oleks olnud õige käitumine, mis on igaüheõigus looduses, mida metsa minnes kaasa võtta, mida teha kui kohtud metsloomaga.Pakume taimeteed ja seenepirukat.https://www.visitharku.com/sundmus/100-ja-seened.htmlHarivaid seeneretki koos degusteerimisega pakub Hiking BalthNorth
https://hikingbaltnorth.com/elamusmatkad-matkavarustuse…

JOOGATUNNID

TÄHELEPANU: joogatundidel UUS AEG!

Kolmapäeviti kell 18.30 Muraste koolis (Lee tee 9)

Teretulnud on UUED OSALEJAD

KINOÕHTU kogupere film
NUKATUKA METSARAHVAS

21. okt. kell 18.00

Pilet 5.00/4.00 eur

See film on kogu perele, üks vahva ja õpetlik lugu. Filmis on ka lõbusad laulud. Soovitame soojalt!

Pillimees Ronihiir, nutikas Metsahiir Morten, pagarmeister Jänes ja kõik nende sõbrad elavad Nukatuka metsas. See on elamiseks küll kena koht, aga pisemad loomad peavad kohalike kiskjate pärast pidevalt valvel olema. Eriti just rebasel on laiduväärt komme pista nahka kõik hiired, kellega ta tee ristub. Aga kui siil proovib pista pintslisse Morteni vanaema, saab Mortenil mõõt täis.Ta tahab kehtestada seaduse, et kõik loomad oleks sõbrad ja lõpetaks üksteise söömise.

https://www.youtube.com/watch?v=duudn44-6ss