Nädal 9

Tere, armas Muraste! Eesti 105 nüüd juba mälestustes. Kaunil päikeselisel veebruari hommikul on tore meenutada Eesti Vabariigi sünnipäeva pidustusi ja meie traditsioonilist Öömatka, mis toimus juba 12 korda. Pidulikule üritusele olid tulnud Muraste inimesed ning külalised nii lähedalt kui kaugelt ja teid oli palju. Matka alguspunkte oli kaks: Muraste kooli juures ja Rannamõisa kiriku juures, kus Kaitseliit asetas pärja Eesti vabaduse eest langenuile, kõlasid kõned ning Eesti hümn Suurupi naiskoori Meretule esituses. Kaks matka said kokku Tilgu teel ja moodustasid pika kolonni tõrvikute ja lippudega, koos suunduti Tilgu sadamasse, kus ootas juba lõke, Naiskodukaitse tublide naiste keedetud supp ja tee. Peeti kõnesid, nauditi tuleshowd ja rahvatantsu, söödi kuuma suppi ja aeti juttu omakandi inimestega.

Aitäh vallavanem Katrin Krause ja Riigikogu esimees Jüri Ratas heade sõnade eest! Aitäh Hardi Volmer, rahvatantsu segarühm Pööreline ja ägedad tuletantsijad, naiskoor Meretule, tublid Nasikodukaitsjad ja Harku Rannikukaitse Üksikkompanii. Aitäh Tilgu sadama meeskond võõrustamast. Aitäh kõigile osalejatele!

Kohtumiseni järgmisel öömatkal! Elagu Eesti!🇪🇪

MÄRTS

VÄIKELAEVAJUHI KOOLITUS


infotund: 6. märts kell 18.30

Muraste külaselts (Lee tee 9) spordihoone uksest

TEATRIÕHTU: A L I A S

10. märts kell 19.00

Muraste kooli aatriumis (Lee tee 9)

Osaluspanus: 10.00 eur

Etendub Andrus Kivirähki naljakas, kuid tõsieluline etendus: ALIAS
Žanr: komöödia

Näidendi autor Andrus Kivirähk
Lavastaja ja näitejuht – Virko Annus
Osades – Marii Olivia Steinberg ja Airi Kontson
Muusikaline kujundaja – Urmas Meri

Mis on meie maailma inimese suurimad hirmud praegu, 21 sajandil? Me kardame vananeda ja üksi jääda….

Klassiõed Piret ja Julia, kes põrkavad ootamatult kokku palju aastaid pärast kooli lõppu, hakkavad nüüd tihedasti Pireti juures Aliast mängimas käima. Missuguseid kingitusi pakub elu, kui on julgust ja lusti mänguga kaasa minna? Kui muutlikul ajal kohtuvad erinevad väljakujunenud inimhinged, kas on soovi, ruumi ja võimalust ennast ja enda maailma muuta ja muutuda?

KINOÕHTU: UUS EESTI FILM

TAEVATREPP

17. veebr. kell 19.00

Muraste kinopunkt (Lee tee 9)

Pilet: 5.00/4.00

“Taevatrepp” on kirjanik ja režissöör Mart Kivastiku autorifilm, mis põhineb režissööri 2019. aastal ilmunud samanimelisel romaanil.

“Taevatrepp” on lugu ajast ja muusikast, sõprusest ning armastusest ja surmast, elust tänapäeval ja 70ndate lapsepõlves. Lugu saab alguse, kui oma viimsel hingetõmbel usaldab kunstnikust sõber filmi peategelasele Uule saladuse, kuidas käia minevikus. Uu on insener ja imedesse ei usu, aga trikk toimib. Minevikus on mõnus, igavene suvi, pikad juuksed, tüdrukud ja Jenkki näts. Tema päriselus on sügis, sõbrad on kibestunud, tüdrukud abielus ja isa raskelt haige. Kõige lõpuks peab Uu siiski otsustama, millises ajas oma elu edasi elada – mineviku suves või oleviku sügises.

Ajarändajast Uud kehastab täiskasvanuna Mait Malmsten ning noorena Timotheus Sammul. Teistes rollides teevad kaasa Raivo Trass (sõber Georg), Ivo Uukkivi (noor Georg), Rita Raave (Georgi abikaasa Ruth), Harriet Toompere (Uu abikaasa Tiuks), Tõnu Oja ja Kaarel Pogga (Uu sugulane Paul), Kersti Heinloo ja Lena Barbara Luhse (Pauli pruut Ülle), Kaie Mihkelson (Uu ema), Voldemar Kuslap (Uu isa), Külli Teetamm (noore Uu ema), Hannes Hermaküla (noore Uu isa), Taavi Teplenkov ja Rasmus Ermel (Uu sõber Doktor) jt.

Filmi režissöör ja stsenarist on Mart Kivastik, operaator Rein Kotov ja kunstnik Pille Jänes. Filmi tootis Filmivabrik ja produtsendid on Marju Lepp ning Manfred Vainokivi. Filmi levitab ACME Film. “Taevatrepp” linastub kinodes 3. märtsil 2023.

ESIETENDUS: KAUNITAR JA KOLETIS

24. märtsil kell 19.00

Avatud kohvik kell 18.30
Muraste NIMETU NÄITEMÄNGUSELTSKOND

Muraste aatriumis (Lee tee 9)
osaluspanus 7.00 eur

Kogupere etendus.

Kaunitar Belle on armas ja heatahtlik neiu, kes satub elama kaugesse lossi, kus kõik ei ole nii, nagu ta harjunud on. Lossi valitseb koletis, tema teenijaskond on pisut veider ja tagasiteed lossist koju juba naljalt ei leia. Kas ka seekord võidab armastus needuse või koletis jääb koletiseks? Seda saad sa ainult siis teada, kui tuled vaatama Anne Veesaare lavastatud „Kaunitari ja koletist“ meie oma Muraste Nimetu Näitemänguseltskonna ja Muraste Kooli näiteringi laste esituses juba 24. märtsil kell 19 Muraste koolimajas.
Dramaturg ja lavastaja: Anne Veesaar
Mängivad:
Belle – Evelin Tiirik
Koletis – Rainer Tsirk
Prints – Karel Alamaa
Teener/Küünlajalg – Urmo Lamp
Õukonnadaam/Tolmuhari – Pille Lamp
Õukonnadaam/Teekann – Ülle Jurtom
Kerjusnaine – Katrin Pebsen-Zachrau
Kaupmees – Armand Danilson
1. õde – Veronica Pebsen-Zachrau
2. õde – Anete Niinemets
1.turumüüja – Tessa Tsirk
2.turumüüja – Nora Lee Adamson
3.turumüüja – Maivi Vainola
4.turumüüja – Jakob Järvamägi

Heli ja valgus: Sebastian Pebsen-Zachrau, Jako Jasper Lamp

Lossi pääseb 7 kuldmündi eest alates kella 18.30.

Kui kuldmünte pole, võib pakkuda ka euroraha.

IMPROTEATRI ETENDUS:

MASK MAHA

30. märts kell 19.00

Muraste aatriumis (Lee tee 9)

osaluspanus: 5.00 eur

Esimeses osas kohtume armastatud näitleja Anne Veesaarega. Küsida võib kõike ja ka Anne esitab ise küsimusi.

Teieses osas: Improteatri võlu peitub ootamatuses, situatsioonikoomikas ning artistide leidlikkuses. Keegi ei tea, mis juhtuma hakkab, kõik on võimalik ning see on meelierutavalt vaimukas!

Improteater on üle maailma palavalt armastatud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, mis tähendab, et kõik sünnib siin ja praegu, midagi eelnevalt kokku leppimata – teksti ei ole pähe õpitud ja mängitavat lugu välja mõeldud. 

Näitlejad küsivad publiku käest märksõnu ja nendest inspireeritult hakkavad sündima põnevad stseenid, lõbusad sketšid, kaasahaaravad laulud ja vaimukad karakterid. L

Ladinakeelne sõna ’imperium’ tähendab võimu. Soovime vallutada kõikide eestlaste südamed ja tekitada maailmakaardile veel üks impro rõõmust tulvil maa, kus inimesed väärtustavad koostööd ja loovust ning kus valitseb kujutluse võim.

Ja Murastesse tulevad: Tarvo Krall & Maarius Pärn.