Nädal 12

Tere, armas Muraste! Täna algab kevad! Külaseltsis on puhumas ka uued kevadtuuled. Kuna Muraste elanikele meeldib väga oma küla kino ja teatrit külastada, siis jääb reede õhtutest väheks. KINOKLUBIS hakkame näitama ka teistel nädalapäevadel tunnustatud dokfilme, väärtfilme, auhinnatud filme ja kohtume näitlejate ning reźissööridega.

Esimene KINOKLUBI film on juba 5. aprillil – “Savvusanna sõsarad”, mis pälvis mainekal Sundance filmifestivalil reźissööritöö peapreemia.

Esimese Eesti dokumentaalfilmina maineka Sundance´i filmifestivali võistlusprogrammis esilinastunud ja seal maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammi parima režissööri preemia võitnud „Savvusanna sõsarad“ on kaasaegne portreefilm naistest, kes suitsusauna kaitsvas pimeduses kokku tulevad, oma sügavamaid saladusi jagavad ning kehasse kogunenud häbi ja valu maha pesevad.

„Savvusanna sõsarad“ tutvustab ka Lõuna-Eesti suitsusauna kombestikku („savvusanna kombõ“), mis on kantud UNESCO inimkonna vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja.
https://www.youtube.com/watch?v=8Yq9Fej3xGo

Filmi „Savvusanna sõsarad“ režissöör ja stsenarist on Anna Hints. Produtsent on Marianne Ostrat (Alexandra Film, Eesti), kaasprodutsendid on Juliette Cazanave (Kepler22 Productions, Prantsusmaa), Hlín Jóhannesdóttir (Ursus Parvus Island) ja Eero Talvistu † (Eesti). Filmi operaator on Ants Tammik, monteerijad Hendrik Mägar, Tushar Prakash, Qutaiba Barhamji, Martin Männik ja Anna Hints. Heli salvestas Tanel Kadalipp ja Patrick McGinley. Helirežissöör on Huldar Freyr Arnarson ning heliloojad Edvard Egilsson ja ansambel EETER (Anna Hints, Marja-Liisa Plats, Ann Reimann).

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Centre national du cinéma et de l’image animée, SACEM, Sundance Institute Documentary Fund, Islandi Filmikeskus ning Tartu Filmifond. Projekti arendati Ice & Fire Docs dokfilmide arendusprogrammis. Projekti esitleti IDFA Forumil ja Nordisk Forumil.
„Savvusanna sõsarad“ on esimene Eesti dokumentaalfilm, mis esilinastus mainekal Sundance´i filmifestivalil maailmakino dokumentaalfilmide võistlusprogrammis. Sundance’i filmifestival on iga-aastane kõrgetasemeline filmisündmus, mida korraldab Sundance’i Instituut. See on Ameerika Ühendriikide olulisim sõltumatute filmide festival ning aasta esimene viiest maailma tippfestivalist, mille hulka kuuluvad veel Berliini, Cannes’i, Veneetsia ja Toronto filmifestival.

ESIETENDUS: KAUNITAR JA KOLETIS

24. märtsil kell 19.00

Avatud kohvik kell 18.30
Muraste NIMETU NÄITEMÄNGUSELTSKOND

Muraste aatriumis (Lee tee 9)
osaluspanus 7.00 eur

Kogupere etendus.

Kaunitar Belle on armas ja heatahtlik neiu, kes satub elama kaugesse lossi, kus kõik ei ole nii, nagu ta harjunud on. Lossi valitseb koletis, tema teenijaskond on pisut veider ja tagasiteed lossist koju juba naljalt ei leia. Kas ka seekord võidab armastus needuse või koletis jääb koletiseks? Seda saad sa ainult siis teada, kui tuled vaatama Anne Veesaare lavastatud „Kaunitari ja koletist“ meie oma Muraste Nimetu Näitemänguseltskonna ja Muraste Kooli näiteringi laste esituses juba 24. märtsil kell 19 Muraste koolimajas.
Dramaturg ja lavastaja: Anne Veesaar
Mängivad:
Belle – Evelin Tiirik
Koletis – Rainer Tsirk
Prints – Karel Alamaa
Teener/Küünlajalg – Urmo Lamp
Õukonnadaam/Tolmuhari – Pille Lamp
Õukonnadaam/Teekann – Ülle Jurtom
Kerjusnaine – Katrin Pebsen-Zachrau
Kaupmees – Armand Danilson
1. õde – Veronica Pebsen-Zachrau
2. õde – Anete Niinemets
1.turumüüja – Tessa Tsirk
2.turumüüja – Nora Lee Adamson
3.turumüüja – Maivi Vainola
4.turumüüja – Jakob Järvamägi

Heli ja valgus: Sebastian Pebsen-Zachrau,

Lossi pääseb 7 kuldmündi eest alates kella 18.30.

Kui kuldmünte pole, võib pakkuda ka euroraha.

IMPROTEATRI ETENDUS:

MASK MAHA

30. märts kell 19.00

Muraste aatriumis (Lee tee 9)

osaluspanus: 5.00 eur PILETID EELMÜÜGIShttps://fienta.com/et/mask-maha

Esimeses osas kohtume armastatud näitleja Anne Veesaarega. Küsida võib kõike ja ka Anne esitab ise küsimusi.

Teieses osas: Improteatri võlu peitub ootamatuses, situatsioonikoomikas ning artistide leidlikkuses. Keegi ei tea, mis juhtuma hakkab, kõik on võimalik ning see on meelierutavalt vaimukas!

Improteater on üle maailma palavalt armastatud teatrivorm, kus kõik sünnib publiku silme all. Etendused on improviseeritud, mis tähendab, et kõik sünnib siin ja praegu, midagi eelnevalt kokku leppimata – teksti ei ole pähe õpitud ja mängitavat lugu välja mõeldud. 

Näitlejad küsivad publiku käest märksõnu ja nendest inspireeritult hakkavad sündima põnevad stseenid, lõbusad sketšid, kaasahaaravad laulud ja vaimukad karakterid. L

Ladinakeelne sõna ’imperium’ tähendab võimu. Soovime vallutada kõikide eestlaste südamed ja tekitada maailmakaardile veel üks impro rõõmust tulvil maa, kus inimesed väärtustavad koostööd ja loovust ning kus valitseb kujutluse võim.

Ja Murastesse tulevad: Tarvo Krall & Maarius Pärn.

PROFITROOLI ÕPITUBA

03. aprillil kell 18.00

Muraste külaselts (Lee tee 9) spordihoone uksest

Osalustasu: 20.00 eur

eelregistr.; muraste@muraste.ee

Pühadeks küpsetame vahvaid profitroole ehk eesti keeles tuuletaskuid.
Teeme nii soolaseid kui magusaid, saame ise teha, maitsta ja kui üle jääb saab koju kaasa.
Õpitoas saab algõpetuse küpsetamiseks ja palju ideid täidiste kohta.
Õpitoa jaoks varu aega umbes 3 tundi. Niisiis… võtame ette keedutaigna tegemise, mida paljud kardavad ja küpsetame kolme erikujulist tuuletaskut ehk profidrooli. Profitrool on klassikaline kohupiima tasku ehk ekleer. Täidiseks üks soolane segu – suitsukana kreem ja kaks magusat – eriline kohupiima kreem ja keedukreem või sidruni toorjuustu kreem. Kaunistame ka oma küpsetised.Tuleb tore õhtu kus koos saab mõnusalt uusi teadmisi koguda

VEEL VÕIMALIK LIITUDA ALGAJATE KURSUSEGA!