Tähistame Eesti Vabariigi 102. sünnipäeva.

Eesti Vabariigi   sünnipäeva tähistatakse Murastes traditsioonilise, tänavu juba kümnendat korda toimuva öömatkaga.  23. veebruari õhtul toimuval matkal, kuhu oodatakse kõiki lähedalt ja kaugelt, on ka seekord kaks alguspunkti.

Esimene retkeseltskond liigub Muraste kooli juurest algusega kell 18.00 tõrvikutega läbi meie ilusa metsa Muraste paeplatsile. Teine seltskond, mida juhib Harku Rannikukaitse Ükskikkompanii, alustab Rannamõisa kiriku juures 19.00 piduliku rivistusega, et edasi rivisammul ja uhke lauluga samuti Paeplatsile suunduda.

lippSünnipäevapidu kulmineerib Muraste Paeplatsil.  Nagu ikka, põleb lõke, süüakse  Naiskodukaitse naiste keedetud suppi ja tuntakse rõõmu teineteise ja Eestimaa üle.

Aga see pole kindasti veel kõik!

23. veebruari õhtu lootab Mummi trahter  lustijaid öömatka jätkupeole.

24. veebruari päikesetõusu lähme külla!  Varahommikul kell 7.20 on kõik oodatud Harku vallamaja juurde pidulikule rivistusele ja lipuheiskamisele.

24. veebruaril kell 11 koguneme Muraste mõisa juures, et minna koos Muraste hiiemäele.  Teeme teadjate juhendamisel kummarduse pühapaigas, pärast soojendame ennast lõkke ääres. Räägime looduse tähtsusest inimeste maailmavaate tugisambana, ümiseme veidi muusikat ja tegeleme mõtestatud molutamisega pidulikumas võtmes. Rännaku pikkus on umbes kaks versta. Valmistumiseks vaja teada: vaadata hommikul taevasse ja metsarajad on kohati veidi niisked. Eest juhatavad praegustel andmetel Lauri Klein, Val Rajasaar, Lauri Tõnspoeg jt. looduse, kultuuripärandi, teaduse ja hariduse poole kalduvad tegelased. Näeme hiies! (Korraldab Muraste Looduskool).

Vaata-kuula  ka Ivan Orava kutset! Tõsi, see on mullune, kuid sobib ka tänavusse aastasse väga hästi:)

Kohtumisteni!